Mamy tu ciastka i ciasteczka, czekoladowe smakołyki, pomysły na bożonarodzeniowe przysmaki, desery przygotowywane z wykorzystaniem świeżych owoców, krakersy, słone herbatniki, kremy oraz konfitury i dżemy, musy oraz inne przetwory. Są sery i serki, pasztety, marynowane mięsa i ryby czy zupy. Są propozycje idealne dla miłośników owoców morza, a także instrukcje, jak samodzielnie przygotować dodatki do potraw - takie, jak ketchupy, majonezy i musztardy. Są pomysły na smakowite masła, marynaty, syropy. Smakowite prezenty obejmują również smakowite likiery i nalewki. Dodatkowo autorka prezentuje ciekawe propozycje przygotowania opakowań do wręczanych kulinarnych prezentów. Proste w przygotowaniu, niedrogie, ale przede wszystkim - ogromnie efektowne, z pewnością stać się mogą źródłem inspiracji dla każdego, także dla osób, które nie mają szczególnych uzdolnień plastycznych - piszą Magdalena Galiczek-Krempa i Sławomir Krempa w recenzji książki Smakowite prezenty, która ukazała się właśnie nakładem wydawnictwa Jedność.
Dziś zapraszamy, abyście wraz z nami zajrzeli do wnętrza książki i - być może - wypróbowali część z zawartych w niej przepisów. A jeśli ta kulinarna przygoda Wam się spodoba - sięgnijcie po całą książkę i polećcie ją swoim znajomym, ewentualnie wręczcie ją jako prezent bliskim. W końcu Smakowite prezenty to nie tylko typowa książka kucharska. To zbiór przepisów i inspiracji do przeprowadzenia codziennych eksperymentów w kuchni. To także zestaw pomysłów na wspaniałe, bardzo atrakcyjne prezenty - z całą pewnością bardziej osobistych niż te, możliwe do nabycia w sklepach. Tak przynajmniej twierdzą nasi recenzenci.