Po Bobowej i Katowicach Magda Gessler przyjechała do Łodzi, gdzie o pomoc wezwała ją właścicielka pizzerii. Tym razem popularna restauratorka odwiedziła pizzerię Antonio, która zlokalizowana jest rzut beretem od popularnej Manufaktury. Jak udała się rewolucja i czy Magda Gessler musiała wiele zmieniać w istniejącej od lat pizzerii? Poznajcie streszczenie odcinka Kuchenne rewolucje!
Jesień przyniosła szereg nowych seriali i programów, a także nowy sezon Kuchennych rewolucji. W nowej edycji zmieniła się czołówka i oprawa graficzna programu, niezmiennie jednak jego prowadzącą pozostaje Magda Gessler. Popularna restauratorka niedawno odwiedziła także Łódź, gdzie skosztowała potraw w pizzerii Antonio. Jak jej smakowało?
Kuchenne rewolucje: Pizzeria Antonio Łódź – opis rewolucji. Co się działo?
Magda Gessler zaproszenie do Antonia otrzymała od właścicielki restauracji, pani Beaty. To restauratorka z długoletnim stażem i doświadczeniem – swój biznes uruchomiła aż dwadzieścia lat temu i wydawało się, że Antonio ma już ugruntowaną pozycję na kulinarnej mapie Łodzi. Niestety, w ostatnim czasie biznes nie szedł tak dobrze, jak przed laty. Powstały nowe lokale, zmieniły się też preferencje i nawyki klientów, przez co Antonio zaczął świecić pustkami. W tym momencie pani Beata podjęła decyzję, że jedynym rozwiązaniem może być wezwanie Magdy Gessler.
Restauratorka pojawiła się w łódzkiej pizzerii i, no cóż, nie była do końca zadowolona. W menu znalazły się pizze niestandardowe, jednak to nie one stanowiły największy problem. Magda Gessler nie była zadowolona ze smaku potraw i dodatków do pizz:
Okropne to jest!
– krzyczała.
Także pizzerman nie do końca był zadowolony z podawanych pizz:
To nie są smaki światy
Ostatecznie Magda Gessler zdecydowała się zaproponować zmiany, które właścicielka restauracji przyjęła. I chociaż w trakcie rewolucji pojawiły się łzy, to ostatecznie udało się doprowadzić ją do końca.
Kuchenne rewolucje: Pizzeria Antonio Łódź – menu
Co znajdowała się w karcie Pizzerii Antonio? Jak sama nazwa lokalu wskazuje, głównie różnego rodzaju pizze. Goście mogli wybrać zarówno bardzo klasyczne pizze, takie jak margherita czy capriciosa, jak i zupełne nowości wymyślone przez restaurację. Wśród nich znalazły się takie pizze jak:
- pizza dormire z kabanosami, papryką i szparagami
- pizza wiosenna z szynką, pomidorami, zielonym groszkiem i szczypiorkiem
- pizza z owocami, np. z kabanosem, ananasem i cebulą czy ananasem i brzoskwinią
Oprócz tego w menu znalazły się także sałatki oraz różnego rodzaju pasty.
Kuchenne Rewolucje: Pizzeria Antonio Łódź – zmiany po rewolucjach
Ostatecznie Magda Gessler postanowiła, że restauracja zmieni nazwę, ale Antonio w niej pozostanie. Po zmianach pizzeria nazywa się Ciao Ciao Antonio. Restauracja otrzymała nowy szyld i przeszła lekką metamorfozę w środku. Na ścianach pojawiły się fototapety przedstawiające słoneczną Italię, nakrycia i dodatkowe lampy ociepliły wnętrze.
Czytaj także: Kuchenne rewolucje: Restauracja Meltini w Katowicach. Jak przebiegały rewolucje?
Magda Gessler postanowiła także dokonać kilka zmian w menu i zaproponować kilka tradycyjnych pizz. Oprócz tego w menu znalazła się także zupa krem z pomidorów oraz eska włoskich serów i wędlin.
Kuchenne Rewolucje: Pizzeria Antonio Łódź – gdzie się znajduje?
Pizzeria Antonio, a po zmianach Antonio Ciao Ciao Pizza mieści się przy ul. Marcina Kasprzaka 26 w Łodzi, tuż przy jednych z najbardziej ruchliwych ulic Łodzi oraz Starego Cmentarza prawosławnego. Do restauracji swobodnie dojechać można samochodem, ale także komunikacją publiczną.
Kuchenne Rewolucje: Pizzeria Antonio Łódź – jakie są godziny otwarcia?
Pizzeria Antonio, dziś znana jako restauracja Antonio Ciao Ciao Pizza, otwarta jest przez cały tydzień – od poniedziałku do niedzieli. Od niedzieli do czwartku w pizzerii zjeść można od godz. 12:00 do 22:00, z kolei w piątek i sobotę restauracja otwarta jest godzinę dłużej. W te dni Antonio Ciao Ciao Pizza działa od 12:00 do 23:00.
Tagi: kuchenne rewolucje, streszczenia odcinków, seriale tvn, aktualności telewizyjne,