W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 203793 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!
Najbardziej rozpowszechnioną metodą przyrządzania dań w woku jest smażenie na dużym ogniu z ciągłym, intensywnym mieszaniem. dzięki tej metodzie można zdrowo, wykwintnie i przede wszystkim smacznie przygotować... czytaj dalej
Poszczególne przepisy zostały umieszczone w tej książce, w oddzielnych rozdziałach w zależności od tego, ile czasu zajmuje ich przygotowanie. Teraz, gdy masz na gotowanie tylko 10, 20 lub 30 minut, natychmiast... czytaj dalej
Oto klasyczna książka kucharska na początek nowego stulecia. Dostarcza aktualnych informacji na temat składników, ich jakości, warunków zakupu oraz technik kulinarnych. Prezentuje nowoczesne przepisy dla tych... czytaj dalej
Oryginalna książka ? nie tylko kucharska! Nie bez powodu ksiądz Tischner powiedział kiedyś o Wandzie Czubernatowej: ?tyś nojlepso kucharka pośród poetek!?. Popularna góralska autorka wierszy i tekstów kabaretowych... czytaj dalej
"Kuchnia polska. Menu wielokrotne" to wyjątkowa książka kucharska, która pozwala bez wysiłku zaplanować i przygotować rodzinny obiad trzydaniowy! - Podział stron na 3 osobne moduły (zupy i surówki... czytaj dalej
Z drobiu mozna wyczarować dania proste i niezwykle wykwintne, codzienne i świąteczne, pracochłonne i gotowe w kilka minut. W tej książce mozna znaleźć przepisy na wiele potraw z drobiu: od tradycyjnego polskiego... czytaj dalej
To poparte autorytetem wydawnictwa Larousse kompendium wiedzy o żywności i sztuce przyrządzania potraw prezentuje na znakomitych barwnych zdjęciach ponad sto produktów - ryb, mięs, drobiu, jarzyn, owoców i... czytaj dalej
Tradycja rozpoczynania posiłków od małej przekąski jest w Polsce coraz bardziej popularna. Bardzo często jako antipasti podaje się lekkie warzywne dania. Prawdziwym smakołykiem jest słodko-kwaśna caponata.... czytaj dalej
To czwarty zbiór rozmów z Gwiazdami o ich codziennym życiu i upodobaniach kulinarnych. Bardzo lubię gotować, w kuchni odpoczywam, więc śmiało polecam Państwu przepisy naszych Gwiazd na co dzień i od święta... czytaj dalej
Proponowane przepisy są łatwe, sprawdzone i dlatego przygotowywane według nich potrawy zawsze się udają, a przyrządzenie ich nie wymaga dużo czasu. Książka adresowana głównie do zapracowanych i zabieganych... czytaj dalej