Żyj bez granic!

Wszyscy szukamy szczęścia. A jeśli kluczem do niego są ludzie obok nas?

Masz niekiedy wrażenie, że twoje relacje z całym światem bywają trudne i napięte? Ciężko ci się czasem dogadać z innymi? Zastanawiasz się, dlaczego nawet najlepsi przyjaciele i rodzice potrafią być wkurzający i irytujący? A może kiedyś już próbowałeś zapanować nad trudnymi emocjami, bo czujesz, że dzięki temu byłbyś bardziej szczęśliwym człowiekiem?

Ksiądz Sebastian Kosecki, dobrze znany z TikToka, prowokuje taką myślą: nie da się żyć pełnią życia, jeśli nie dbamy na co dzień o nasze relacje - z samymi sobą, z innymi ludźmi i z Bogiem. A następnie proponuje challenge - zestaw ciekawych zadań, tematów i ćwiczeń, dzięki którym lepiej zrozumiesz, jak budować szczere, otwarte i trwałe relacje z innymi, a dzięki temu stać się najlepszą wersją siebie. Dlaczego trudne doświadczenia z przeszłości mogą być przyczyną niechcianych uczuć i jak sobie z nimi radzić? Jak odzyskać poczucie własnej wartości, a dzięki temu być człowiekiem, w którego towarzystwie inni chętnie spędzają czas? Jak mądrze stawiać granice i - gdy sytuacja tego wymaga - powiedzieć ,,nie" nawet najlepszej przyjaciółce? Czy chłopaki i dziewczyny to dwa odrębne światy? Jak budować relację z drugą połówką? Dlaczego od czasu do czasu warto zatrzymać się i porozmawiać z Bogiem?

W tej książce znajdziesz wiele dobrych rad i skutecznych strategii pracy nad sobą, liczne pytania i punkty do przemyślenia oraz tematy do dyskusji. To jak, podejmujesz wyzwanie?

Informacje dodatkowe o Żyj bez granic!:

Wydawnictwo: eSPe
Data wydania: 2024-10-09
Kategoria: Duchowość, religia

Tagi: Religie i wierzenia Chrześcijaństwo Duchowośc i przeżycia religijne Praktyki religijne

Kup książkę Żyj bez granic!

Śladami Maryi. 30 Krzyżówek z Matką Bożą
ks. Sebastian Kosecki0
Okładka ksiązki - Śladami Maryi. 30 Krzyżówek z Matką Bożą

Aby znaleźć ukryty skarb, potrzebujemy zwykle dobrej mapy lub przewodnika. Ta książka to taki właśnie przewodnik, pełen szyfrów, zadań, wykreślanek i krzyżówek...

Zły Samarytanin
Jarosław Dobrowolski ;