Życie rumiane moje

Powieść Anny Wrzalińskiej opowiada o wojnach, rewolucjach, ucieczkach, zdradach, wielkich interesach i wojnie wywiadów, a realia i detale tamtego świata oddane zostały z reporterską dokładnością. Życie rumiane moje ukazuje zakazaną miłość reporterki Marianny do Nikołaja – pułkownika Specnaz-u i szpiega KGB w czasach burzliwych przemian ustrojowych, politycznych i obyczajowych. Na tle wielkiej miłości powracamy do najważniejszych wydarzeń tamtego okresu: rocznicy Wielkiej Rewolucji, padającego Muru Berlińskiego, Czarnobyla 5 lat po awarii, Turkmenistanu, Kazachstanu, puczu Janajewa, obalania pomnika Dzierżyńskiego na placu Łubianki w Moskwie, oblężonego Sarajewa, a wreszcie ówczesnego Petersburga, gdzie Marianna ma niezwykłą okazję poznać przyszłych – dzisiejszych władców Rosji. W pewnym momencie dziennikarka znika. W swoim pamiętniku nieraz pisała o samobójstwie, ale również o szamanach syberyjskich, szeptuchach, przepowiedniach i klątwach... Nie udaje się odnaleźć ciała… Anna Wrzalińska jest z wykształcenia politologiem i negocjatorem, a z zawodu reporterem, copywriterem i mediatorem. „Życie rumiane moje” jest jej debiutem literackim.

Informacje dodatkowe o Życie rumiane moje:

Wydawnictwo: Novae Res
Data wydania: 2012-05-30
ISBN: 978-83-7722-389-5

Kup książkę Życie rumiane moje

Życie rumiane moje - opinie o książce