Zwierzęta od A do Z

Ponad 300 stworzeń, od malutkiej gąbki po ogromnego słonia, a każde z nich ze szczegółami opisane przez eksperta w dziedzinie zoologii i ekologii. Wszystkie hasła są wspaniale zilustrowane, a krótkie teksty obejmują zwięzłą charakterystykę każdego gatunku, w tym niezwykle ciekawe, często mało znane informacje dotyczące biologii, zachowań, preferencji pokarmowych i miejsca występowania.

Książka jest podzielona na części zgodnie z systematyką: ssaki, ptaki, gady, płazy, ryby i bezkręgowce. Można ją czytać od a do z, lub losowo wybierać stronę i codziennie poznawać tajemnice kolejnych gatunków i większych grup zwierząt.

,,Zwierzęta od a do z" to pozycja niezbędna na półce każdego młodego zoologa amatora, gwarantująca poszerzenie horyzontów, wzbogacenie wiedzy i świetną zabawę!

Jules Howard

Brytyjski ekspert w dziedzinie dzikiej przyrody, zoolog, autor książek i dziennikarz. Regularnie pisze dla ,,The Guardian" i współpracuje z ,,BBC Wildlife Magazine". Jules jest również znakomitym mówcą, wygłaszającym inspirujące przemówienia na temat miejsca człowieka w przyrodzie na dużych festiwalach i konferencjach naukowych zarówno w USA, jak i w Wielkiej Brytanii.

Jarom Vogel

Ilustrator freelancer, który od czasu do czasu zajmuje się też animacją i projektowaniem graficznym. Lubi plaże, dobre lody, waniliową colę, nowe technologie, jazdę na nartach i tworzenie rzeczy. W 2015 roku ukończył studia licencjackie w zakresie ilustracji na Brigham Young University.

Informacje dodatkowe o Zwierzęta od A do Z:

Wydawnictwo: Marginesy
Data wydania: 2022-05-18
Tytuł oryginału: Encyclopedia of Animals

Tagi: Publikacje o dzikiej przyrodzie dla dzieci i młodzieży

Kup książkę Zwierzęta od A do Z

Owady od A do Z
Jules Howard0
Okładka ksiązki - Owady od A do Z

Owady od a do z
Jules Howard0
Okładka ksiązki - Owady od a do z

Zajrzyj do świata sześcionożnych robali! W książce Owady od a do z przedstawiono niemal 300 gatunków owadów, które szczegółowo opisał przyrodnik i autor...