Zwierzenia Rudzika fastfudzika. Czy kogoś wzruszą moje perypetie z tuszą?

Irena Mikołajek - urodziła się na podkarpackiej wsi, Bukowsko.

Jej życie potoczyło się według ogólnego schematu - jak większości innych ludzi: szkoła podstawowa, liceum, studia (w ukochanym przez autorkę Krakowie). Jako biolog z wykształcenia pracowała głównie w różnego rodzaju laboratoriach. Obecnie jest szczęśliwą mamą i babcią na tak zwanej emeryturze - dla każdego może to mieć inny wydźwięk.

Dla pani Ireny oznacza to aktywność i apetyt na życie. Dużo czyta, trochę pisze. Rekreacyjnie uprawia ogródek - narzędzia ogrodnicze ,,pasują'' do jej dłoni, nie gorzej niż długopis czy klawiatura laptopa.

Od otyłości do świetnej formy - opowieść o Kubie, zwanym Rudzikiem, który z małego grubaska uwielbiającego słodycze i fast foody stał się szczupłym, wysportowanym i aktywnym chłopcem.

Ogromną krzywdę czyni się dzieciom i nastolatkom również wtedy, gdy pozwala się im opychać śmieciowym jedzeniem i daje przyzwolenie na brak ruchu. Kiedy zadzwoniłam do cioci Reni z wyzwaniem: ,,Ciociu, musimy zrobić małą rewolucję", przyklasnęła z radością... To ja nakłoniłam ją do napisania tej książki - książki, która ma być protestem przeciw niezdrowemu stylowi życia, ma pokazać, że dzieci wcale nie muszą być otyłe!

Ewa Chodakowska

Informacje dodatkowe o Zwierzenia Rudzika fastfudzika. Czy kogoś wzruszą moje perypetie z tuszą?:

Wydawnictwo: Edipresse Książki
Data wydania: 2017-09-27

Kup książkę Zwierzenia Rudzika fastfudzika. Czy kogoś wzruszą moje perypetie z tuszą?

Zwierzenia Rudzika fastfudzika. Czy kogoś wzruszą moje perypetie z tuszą? - opinie o książce