Samotne lwiątko
Figlarna panda
Milusia koala
Azyl to wyjątkowe miejsce założone przez pana Horacego-słynnego podróżnika.Jeździ on po całym świecie i spotyka na swej drodze zwierzęta,które potrzebują pomocy lub są w niebezpieczeństwie. Uratowane przez niego zwierzaki trafiają do Azylu, gdzie odnajdują nowy dom,przyjaciół i mają wspaniałą opiekę.
W Azylu zawsze dzieje się coś ekscytującego.
Mieszka w nim też Zosia,która kocha zwierzęta i uwielbia się nimi zajmować.Ma ona pewien niezwykły dar....rozumie mowę zwierząt!Jest to jej największy sekret.
Przeczytaj wyjątkowe historie o samotnym lwiątku,uroczej koali i bardzo psotnych pandach.
To idealna książka dla wszystkich,którzy kochają zwierzęta.
Wydawnictwo: Zielona Sowa
Data wydania: 2015 (data przybliżona)
Tytuł oryginału: Zoe's Rescue Zoo:The Lonely Lion Cub,The Playful Panda,The Cuddly Koala
Język oryginału: Angielski
Tłumaczenie: Jacek Drewnowski,Patryk Dobrowolski
Ilustracje:Sophy Williams
W zoo zjawia się mały rozrabiaka! Nowy mieszkaniec zoo - mały szop pracz - jest łobuziakiem i uwielbia płatać figle. Zosia z przyjaciółką też lubią robić...
W zoo zamieszkała mała lisica polarna, która wprost uwielbia przygody! Kiedy znikają świąteczne prezenty, wyrusza z Zosią na ich poszukiwanie. Czy wspólnie...
Przeczytane:2024-08-20, Ocena: 6, Przeczytałam, Insta challenge. Wyzwanie dla bookstagramerów 2024, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu – edycja 2024, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2024 roku, 26 książek 2024,
Świetny zbiór opowieści o dziewczynce,która opiekowała się zwierzątkami w Azylu i do tego rozumie co mówią zwierzaki.Więc razem się dogadywali i byli świetnymi przyjaciółmi.