Bazylia, mięta, szałwia! Zioła są smaczne, zdrowe i... piękne! Jak przyprawiać potrawy ziołami: - duży wybór przypisów na znakomite przystawki, zupy i sałatki, - dania główne z mięsem i bezmięsne, - sosy, oliwy, octy i masła ziołowe. Czy znasz zioła? - portrety ponad 50 najważniejszych i najpopularniejszych w kuchni ziół, -możliwości wykorzystania w kuchni i właściwości lecznicze, - składy mieszanek ziołowych. Dobre rady, jak uprawiać zioła i jak je przechowywać: - terminy zbioru, sposoby uprawy, - wskazówki na temat zbioru, - zastosowania i konserwowania.
Informacje dodatkowe o Zioła w kuchni:
Wydawnictwo: Multico
Data wydania: b.d
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
978-83-7073-482-4
Liczba stron: 128
Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Chcę przeczytać,