Zimowa magia

Skrzące się od lodu drzewa i poryte szronem szyby, Królowa Śniegu i mroźne wróżki, gorąca czekolada i pierniki, magia, przyjaźń i przygody w ośnieżonym świecie... Wszystko to tworzy niezapomnianą całość, która pozwoli odkryć magię zimy czytelnikom w każdym wieku!

Poczuj magię zimy przez cały rok. Przepięknie wydane historie z różnych gatunków literackich - fantastyka, obyczajowe, kryminał - rozgrywające się w różnych czasach i miejscach, których motywem przewodnim jest akcja dziejąca się w zimowych miesiącach.

Opowiadania (i jeden wiersz) zostały napisane przez bestsellerowych autorów literatury dziecięcej: Abi Elphinstone, Emmę Carroll czy Lauren St. John. To idealna lektura, aby wprawić się w zimowy nastrój. Piękne wydanie, niebanalna zimowa okładka i twarda oprawa sprawiają, że jest to idealny świąteczny prezent, nie tylko dla młodych czytelników.

Informacje dodatkowe o Zimowa magia:

Wydawnictwo: Wilga
Data wydania: 2020-10-28

Tagi: bóg

Kup książkę Zimowa magia

Zimowa magia - opinie o książce

"Zima to skrząca się magią pora roku, która zmienia zwyczajny świat w czarodziejskie królestwo blasku: dachy domów zasypane śniegiem, jeziora pokryte gładkimi taflami lodu, oszronione szyby w oknach". Niestety takiej zimy na próżno u nas szukać. Przynajmniej u mnie zima bardziej przypomina paskudną jesień. I tak też jest z tą książką. 11 opowiadań pełnych zimowej magii? Nic bardziej mylnego. Z trudem skończyłam tą antologię i tak trochę na siłę wybrałam pięć opowiadań, które podobały mi się choć trochę: "Noc na Lodowym Jarmarku" Emmy Carroll "Casse - Noisette" Katherine Woodfine "Pokój z widokiem na góry" Lauren St John "Książka spełniająca życzenia" Piersa Torday'a "Śnieżny smok" Abi Elphinstone
Z nadzieją kieszonkowa
Opracowanie Zbiorowe0
Okładka ksiązki - Z nadzieją kieszonkowa

...

Najpiękniejsza historia szczęścia
Opracowanie Zbiorowe0
Okładka ksiązki - Najpiękniejsza historia szczęścia

Czy możemy sobie wyobrazić jakąś receptę na szczęście? Czy szczęście wiąże się z bogactwem, osobistym sukcesem, zdrowiem, nadzieją na przyszłość, a więc...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;