Ach, ziemniaki, napisano o nich całe tomy! My, Polacy, zjadamy ich rocznie ponad 100 kg na osobę! Co nikogo nie martwi, bo są zdrowe. Zawierają białko, skrobię, błonnik, sporo potasu i witamin. Same kartofle nie tylko nie tuczą, ale nawet pomagają pozbyć się zbędnych kilogramów. Porcja 20 dag to tylko 180 kalorii i 25% naszego dziennego zapotrzebowania na witaminę C. Najwięcej witamin znajduje się tuż pod skórką, z tego powodu najlepiej gotować ziemniaki w mundurkach i na parze. Warto po nie sięgać dla zdrowia, a my podpowiadamy, jak przygotować z nich ponad 160 smacznych potraw.
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2013-08-13
Kategoria:
ISBN:
Liczba stron: 176
Jaką ofiarę składa przed każdym dniem pracy Balijczyk? Ciało czy świątynia? Gdzie na festiwal latawców? Którędy na wyspę demonów? Bali i...
,,Kaligrafia dla dzieci" to seria zeszytów zawierających ćwiczenia wspomagające pierwsze próby pisania. Dziecko uczy się poprawnie trzymać ołówek, ćwiczy...
Chcę przeczytać, Inne,