Żeglowanie po Karaibach Martynika - Grenada - Barbados

Małe Antyle morza Karaibskiego - to egzotyczne miejsce staje się w ostatnich latach coraz bardziej popularne wśród polskich żeglarzy i turystów. To zakątek pełen niespodzianek i skrajności. Można tu zobaczyć niebiańskie plaże i tropikalną dżunglę, bogactwo prywatnych wysp i wioskową biedę, nurkować z żółwiami, ścigać się z delfinami i śledzić stada latających ryb. W ciągu dnia gasić pragnienie mango, a wieczorami, pod rozgwieżdżonym niebem, delektować się świeżymi homarami. Bogactwo różnorodności i raj nie tylko dla żeglarzy.

Książka opisuje Wyspy Zawietrzne Małych Antyli w łańcuchu od Martyniki (od portu Le Marin) do południowych krańców Grenady, widziane z perspektywy turystycznego rejsu na jachcie żaglowym. To pierwsza pozycja w języku polskim tak szczegółowo opisująca żeglowanie po Małych Antylach Morza Karaibskiego.

Czytelnik znajdzie tu praktyczne informacje dotyczące atrakcji turystycznych, usług portowych, gastronomicznych, cen, elementów locji morskiej, a także kontakty do osób oraz formalnych i mniej formalnych instytucji, znacznie ułatwiające spędzenie atrakcyjnego urlopu na Karaibach pod żaglami. Publikacja zawiera też mapy  portów i kotwicowisk a także poszczególnych wysp na trasie żeglugi oraz wiele kolorowych zdjęć.

Informacje dodatkowe o Żeglowanie po Karaibach Martynika - Grenada - Barbados:

Wydawnictwo: Alma-Press
Data wydania: 2011 (data przybliżona)
Kategoria: Podróżnicze
ISBN: 9788370204732