Nie możesz oprzeć się słodyczom, ale chcesz się zdrowo odżywiać?
Co powiesz na jaglane gofry z owocami lata, domowy kisiel jeżynowy, jogurtowy torcik jagodowy czy na pierogi orkiszowe z malinami?
Poznaj słodkie pomysły na śniadania, przekąski, obiady i kolacje ze świeżych owoców, również sezonowych, bakalii, zbóż - bez białego cukru, białej mąki i szkodliwych, przetworzonych tłuszczów. Wybieraj spośród 100 łatwych w przygotowaniu przepisów na bazie różnorodnych, ogólnodostępnych składników.
Dodatkowe wskazówki pozwolą zmodyfikować przepis wedle własnego gustu i przygotować ulubioną wersję wybranej potrawy. Komentarze do każdego dania wyjaśniają korzystne dla zdrowia działanie produktów użytych w danym przepisie. Autorskie, kolorowe zdjęcia inspirują do słodkiego eksperymentowania w kuchni.
Słodkości na bazie naturalnych, odżywczych składników możesz przygotowywać codziennie i bez wyrzutów sumienia podawać również małym niejadkom, których przekonują tylko łakocie - przy okazji wzbogacając ich dietę o wartościowe elementy.
Katarzyna Maciejko-Zielińska - fotografka kulinarna i blogerka. Od 4 lat z powodzeniem prowadzi bloga Slodkiefantazje.pl, na którym dzieli się słodkimi przepisami na smakowite słodkości. W kuchni kieruje się zasadą, że wspólne gotowanie i spożywanie posiłków zacieśnia więzi między ludźmi, a dzieciom gwarantuje ciepłe wspomnienia.
Wydawnictwo: Edgard
Data wydania: 2016-08-10
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 232
Język oryginału: polski