Opcja A: obiad w barze mlecznym za 10 złotych.
Opcja B: obiad domowy za 20 złotych plus zakupy, przyrządzanie i zmywanie.
Oto, jak większość z nas -- ludzi pracy -- myśli o gotowaniu w domu. Jeśli do tej pory nikt nie uświadomił Ci, że istnieje opcja C, najwyższy czas to zmienić. Opcja C jest następująca: robisz listę zakupów i kupujesz tylko to, czego naprawdę potrzebujesz. Prowadzisz kuchnię tak, jak radzi autorka tej książki, więc przygotowanie posiłku nie zabiera Ci dużo czasu. Wiesz, co jesz: kontrolujesz liczbę kalorii i zbędnych substancji. Gotujesz tak, żeby jak najmniej zmywać. Delektujesz się smakiem i bijesz kulinarne rekordy sprawności. I po cichu śmiejesz się ze znajomych, którzy ograniczają się do tradycyjnej bułki z masłem, bo nie wiedzą, jak łatwo i szybko można przygotować prawdziwie królewskie danie.
Z tej książki dowiesz się:
jak przyrządzić obiad rodzinny, nie spędzając połowy dnia w kuchni; co ugotować dla jednej osoby; które smakowite zakąski możesz jeść bez obaw; co ma Ci do zaoferowania świat szybkich sałatek; w jakie zupy warto zainwestować czas; jak przyrządzać zdrowe burgery i kanapki.
Wydawnictwo: Septem
Data wydania: 2007-04-17
Kategoria: Poradniki
ISBN:
Liczba stron: 288
Chcę przeczytać,