Zdrowa dieta czyli Co jeść w czasie ciąży i przed poczęciem

Dieta jest najprostszym, najbezpieczniejszym i zarazem najskuteczniejszym sposobem zachowania dobrego zdrowia. W szczególności dotyczy to kobiet w ciąży. Ciąża jest świetną okazją do zmiany dotychczasowych nawyków żywieniowych. Jest to przecież okres oczekiwania i zarazem przygotowywania do przyjęcia nowego życia. Dzięki odpowiednio dobranym posiłkom, stosowaniu ziół i witamin możemy zapobiegać nadciśnieniu, cholestazie ciążowej, cukrzycy, zapaleniu nerek. Z kolei u dzieci można znacząco zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii i różnego typu infekcji oraz budować odporność organizmu. Myślę, że są to wystarczające powody, aby zadbać o prawidłowe odżywanie podczas ciąży i karmienia piersią.

Niestety, wiedza o tym, jak poprzez odpowiednią dietę zapobiegać problemom zdrowotnym w ciąży, jest mało znana i prawie niedostępna. Ta książeczka powstała z myślą o wszystkich mamach, które takiej wiedzy poszukują i zechcą zastosować w swojej praktyce kulinarnej.

Informacje dodatkowe o Zdrowa dieta czyli Co jeść w czasie ciąży i przed poczęciem:

Data wydania: 2013-01-14
Kategoria: Poradniki
ISBN: b.d
Tłumaczenie: brak

Tagi: bóg

Kup książkę Zdrowa dieta czyli Co jeść w czasie ciąży i przed poczęciem

Menopauza holistycznie. Zdrowie ciała, emocji i ducha w drugiej połowie życia
Preeti Agrawal0
Okładka ksiązki - Menopauza holistycznie. Zdrowie ciała, emocji i ducha w drugiej połowie życia

Pochodząca z Indii - kolebki medycyny naturalnej - dr Preeti Agrawal od ponad trzydziestu lat leczy pacjentów w Polsce i propaguje holistyczne podejście...

Preeti Agrawal0
Okładka ksiązki - 	 Odkrywam macierzyństwo: Ciąża, poród, połóg i opieka nad noworodkiem w harmonii z naturą

"Odkrywam Macierzyństwo" - drugie wydanie książki dr Preeti Agrawal uzupełnione o rozdziały dotyczące diety - przepisy, zasady zdrowego odżywiania oraz...

Kyle
T.M. Piro