Zdrapywanki z Manią i Tyniem. Jesień

Zdrapywanki z Manią i Tyniem. Jesień ma poręczny format i poprzez zabawę wspiera rozwój manualny najmłodszych. Używając patyczka, dzieci zdrapują srebrną farbę i odkrywają całą ilustrację. To doskonały trening koncentracji.

Dzieci, towarzysząc bohaterom, poznają jesień i jej oznaki. Będą jechać pociągiem, zbierać w parku dary jesieni i bawić się na deszczu.

Przy każdej ilustracji jest zamieszczone polecenie, które rozwija pamięć, spostrzegawczość i logiczne myślenie. Etykietki z wyrazami wspierają rozwój mowy i można je wykorzystać na wczesnym etapie czytania globalnego.

Informacje dodatkowe o Zdrapywanki z Manią i Tyniem. Jesień:

Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2022-02-08

Tagi: bóg

Kup książkę Zdrapywanki z Manią i Tyniem. Jesień

Zdrapywanki z Manią i Tyniem. Jesień - opinie o książce

Mania i Tynio to znani i lubiani bohaterowie książek dla dzieci. Przyznam, że i my jesteśmy ich fanami już od przeszło roku.

Z tego też powodu bardzo ucieszyła mnie wiadomość, że będziemy się mogli z nimi spotkać w serii zdrapywanek poświeconej porom roku ????

Mamy właśnie piękną złotą polską jesień, więc nie ma chyba lepszego czasu na prezentację części jesiennej.

Książeczka odkrywa przed nami 7 rozkładówek prezentujących jesienne aktywności. Dzieci razem z rodzicami pracują w ogrodzie, idą na jesienny spacer w deszczu, zbierają w parku jesienne skarby czy też tworzą z nich później zwierzątka. Każda z kart oprócz krótkiego opisu zadaje dziecku dodatkowo pytania: Jaki kolor ma parasol mamy? Ile kalafiorów i główek kapusty jest w skrzynkach? Już samo to zapewnia nam interaktywną zabawę z książeczką.

Prawdziwym hitem są jednak elementy zdrapywanek ? W zestawie dostajemy również drewniany patyczek, który raz dwa pomoże nam uporać się z zakrytymi elementami. A przyznacie chyba, że takie ukryte obrazki czy napisy to wspaniała zabawa dla dzieci?

Jakie są zalety tej serii?

?To przede wszystkim zapoznanie się z porami roku i towarzyszącym im aktywnościom

? Rozwój manualny dzięki elementom zdrapki

? Wsparcie w nauce czytania (niewiele tekstu, wyraźne litery, podpisane obrazki)

? Doskonalenie koncentracji (oraz cierpliwości ?)

Serdecznie polecam!

Mówiąca książka interaktywna "Boże Narodzenie z kolędami" z piórem KAKADU
Magdalena Młodnicka0
Okładka ksiązki - Mówiąca książka interaktywna "Boże Narodzenie z kolędami" z piórem KAKADU

Zestaw zawiera: * książkę ,,Boże Narodzenie z kolędami", * pióro Kakadu w trwałym etui * planszę z wyszukiwanką ,,W parku rozrywki", dzięki której dzieci...

Wielkie problemy malych ludzi. Nie daj się gnębić. Książka, która dodaje siły
Magdalena Młodnicka0
Okładka ksiązki - Wielkie problemy malych ludzi. Nie daj się gnębić. Książka, która dodaje siły

Pewnie każdy choć raz doświadczył przykrości ze strony kolegów. Zdarza się, że ktoś powie coś niemiłego, szturchnie, zażartuje tak, że śmieje się tylko...

Kalendarz adwentowy
Marta Jednachowska; Jolanta Kosowska