Zawód sommelier

Ocena: 0 (0 głosów)
Według najprostszej definicji sommelier to nikt inny, jak kelner odpowiedzialny w restauracji za serwis napojów, ze szczególnym uwzglednieniem wina. Tylko tyle i aż tyle.W restauracjach, w których wino odgrywa równorzędną serwowanym potrawom rolę, funkcja sommeliera to coś znacznie więcej.Właściwym współczesnym określeniem wobec sommeliera będzie raczej menedżer restauracji odpowiedzialny za wino i inne napoje oraz cygara, funkcja ta bowiem wykracza daleko poza ramy klasycznego terminu "kelner".

Informacje dodatkowe o Zawód sommelier:

Wydawnictwo: inne
Data wydania: b.d
Kategoria: Inne
ISBN: 9788361241003
Liczba stron: 160

więcej

Kup książkę Zawód sommelier

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Zawód sommelier - opinie o książce

Recenzje miesiąca
Lato drugich szans
Dagmara Zielant-Woś
Lato drugich szans
Dolina Marzeń. Przeszłość
Katarzyna Grochowska
Dolina Marzeń. Przeszłość
Upiór w szkole
Krzysztof Kochański
Upiór w szkole
Piwniczne chłopaki
Jakub Ćwiek
Piwniczne chłopaki
Z okruchów nadziei
Anna Siedlecka
Z okruchów nadziei
Kroniki Czasu Ziemi
Andrzej Góral
Kroniki Czasu Ziemi
Niewolnica elfów
Justyna Komuda ;
Niewolnica elfów
Gorath. Uderz pierwszy
Janusz Stankiewicz
Gorath. Uderz pierwszy
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy