Wydawnictwo: HarperCollins Polska
Data wydania: 2012 (data przybliżona)
Trzy historie o wielkiej miłości wraz ze skomplikowanymi wątkami o zawirowaniach rodzinnych i przeszłościach.
Elise
Po śmierci męża chce zacząć wszystko od nowa. Jedzie do Rzymu gdzie kiedyś poznała smak pierwzej miłości. Zakochuje się w przystojnym Włochu i ma nadzięję, że tym razem szczęscie się do niej uśmiechnie.
Nie ma pojęcia, że jej spotkanie z Vincente nie było przypadkowe.
Laura
Po latach dowiaduje się prawdy o swoim biologicznym ojcu oraz poznaje swojego dziadka. Za wszelką cenę chce wrócić do Anglii, do domu. Aleksandro, pracownik jej dziadka ma za zadanie zatrzymać ją w Rzymie jak najdłużej. Dziewczyna z pozoru nieatrakcyjna, opryskliwa staję się piękną kobietą i oboję ulegają swoim urokom.
Felicity
Jej historia jest najbardziej smutna. Poznaje Luigiego w momencie gdy ma przyjąć zaręczyny kogoś z kim jest z przymusu. Dramatyczne okoliczności ich spotkania sprawiają, że stają się sobie bliscy.
Wkrótce biorą ślub i przeprowadzają sie do Rzymu.
Szczęśliwe dni przerywa pojawienie się dawnej przyjaciółki Luigiego, która nadal go kocha.
Przeczytane:2015-10-03, Ocena: 3, Przeczytałam, 52 książki 2015, Mam, wyzwanie - powiesci obyczajowe 2015,