Zagadki detektywistyczne. Ciało człowieka

Kolejna gratka dla fanów bestsellerowych Zagadek detektywistycznych.

Ludzkie ciało to precyzyjny i fascynujący mechanizm. W czasie podróży po jego układach, narządach i zakamarkach użyj dedukcji lub intuicji, żeby znaleźć rozwiązania niezwykłych zagadek, które się w nim kryją.

Czy uda Ci się odgadnąć kolor oczu dziecka Mileny i Adama? Dlaczego Sir George przeżył pojedynek, skoro sir Arthur strzelił mu prosto w pierś? Jak Jimmy domyślił się, że kelner nie zaparzył dla niego nowej kawy, tylko wyjął z poprzedniej muchę?

Zrób trening swojemu mózgowi - organowi, który steruje Twoim ciałem - i daj ponieść się wyobraźni, żeby znaleźć rozwiązanie 25 zagadek o ludzkim ciele.

Przy pomocy prześwietlacza odczytasz rozwiązania zagadek ukryte na kolorowym polu. Tekst stanie się widoczny, kiedy umieścisz czerwony filtr nad ramką. Jakbyś robił prześwietlenie!

W serii ukazały się: Zagadki detektywistyczne, Zagadki detektywistyczne. Historia, Zagadki detektywistyczne. Nauka, Zagadki detektywistyczne. Sztuka

Informacje dodatkowe o Zagadki detektywistyczne. Ciało człowieka:

Wydawnictwo: Debit
Data wydania: 2023-03-29
Tytuł oryginału: Enigmes del cos hum

Tagi: Publikacje z wiedzy o świecie dla dzieci i młodzieży

Kup książkę Zagadki detektywistyczne. Ciało człowieka

Zagadki detektywistyczne. Dookoła świata
Victor Sabaté0
Okładka ksiązki - Zagadki detektywistyczne. Dookoła świata

Kolejna gratka dla fanów bestsellerowych Zagadek detektywistycznych. Rusz głową i znajdź rozwiązanie 25 tajemniczych przypadków z różnych zakątków świata...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;