Kolejna gratka dla fanów bestsellerowych Zagadek detektywistycznych.
Rusz głową i znajdź rozwiązanie 25 tajemniczych przypadków z różnych zakątków świata. Skąd archeolog Schliemann wiedział, że moneta, którą przyniosła mu asystentka, nie pochodzi z czasów wojny trojańskiej? Jakim cudem Igor przeszedł przez Plac Czerwony w Moskwie przez nikogo niezauważony, skoro nie był niewidzialny? Dlaczego Hakim z łatwością uciekł ze słynnego więzienia na Wyspie Robben?
Wybierz się w podróż, podczas której odwiedzisz cuda świata i najsłynniejsze budowle oraz rozwikłasz zagadki godne najbystrzejszych detektywów. Pakuj plecak i nie zapomnij zabrać z sobą okularów przeciwsłonecznych! Rozruszaj szare komórki i wyobraźnię!
Użyj okularów do czytania rozwiązań zagadek!
Wydawnictwo: Debit
Data wydania: 2024-03-20
Tytuł oryginału: Enigmas. Desafia tu mente con 25 misterios del mundo y sus maravillas
Kolejna gratka dla fanów bestsellerowych Zagadek detektywistycznych. Ludzkie ciało to precyzyjny i fascynujący mechanizm. W czasie podróży po jego układach...
Przeczytane:2024-09-08, Ocena: 5, Przeczytałem, Mam, 52 książki 2024,
Zagadek sporo i prezentują bardzo różny poziom - niektóre wydają się śmiesznie łatwe, inne piekielnie trudne. Na dodatek wskazówki przy nich bywają mylące - niektóre zagadki opisane jako "logiczne" z logiką nie mają nic wspólnego. Niemniej wszystko to wpływa na to, że książka może dostarczyć sporo rozrywki nie tylko najmłodszym członkom rodziny.