Zadziwiająca moc umysłu

Podróż w głąb siebie Rozwijanie zdolności parapsychicznych Wyjaśnianie zjawiska psychokinezy Naukowe dowody na istnienie aury Analiza jasnowidzenia, mediumizmu, telepatii i telekinezy Przyczyny dyskryminowania parapsychologii przez naukowców

To świetne wprowadzenie w dziedzinę zjawisk paranormalnych. (...) Ta książka otwiera przed czytelnikiem nowe horyzonty i pomaga mu dogłębnie zrozumieć, a także docenić wyższe aspekty ludzkiej świadomości
dr Alfred Stelter
-- niemiecki fizyk, chemik jądrowy i parapsycholog; autor bestsellera Psi Healing [Uzdrawianie z pomocą PSI\

Poznaj ukrytą naturę człowieka

Oto na naszym rynku ukazuje się książka, która od momentu pierwszego wydania w roku 1978 była nieustannym bestsellerem. Teraz -- wznowiona, poprawiona i opatrzona licznymi odautorskimi uwagami -- trafia wreszcie w ręce polskiego czytelnika, pragnącego zgłębić wiedzę, która dla wielu naukowców wciąż pozostaje nieznaną wiedzą tajemną.

Gatunek ludzki zdołał dokonać wielkich rzeczy -- ma na swoim koncie niezwykłe odkrycia i zmieniające świat wynalazki. Jednak mimo całej swej genialności sam dla siebie jest mniej przejrzysty i bardziej nieprzenikniony niż ciemna strona księżyca, na którym kilkakrotnie wylądowali jego przedstawiciele. Niewiele bowiem uczyniliśmy, by zbadać swoje wnętrze i własne zdolności parapsychiczne -- moce, które są bardziej niezwykłe i potężniejsze od tego, co można odnaleźć gdziekolwiek we wszechświecie.

Pokonując obezwładniającą rodzaj ludzki ignorancję, autor zdołał skondensować ogromny i złożony materiał, dotyczący zjawisk parapsychicznych i paranormalnych, w niewielkiej, zrozumiałej formie. Nie zlekceważył przy tym ani nie pominął żadnego kluczowego zagadnienia. Znakomicie połączył tu starą ezoteryczną wiedzę z odkryciami współczesnej nauki.

Książka ta zachwyci wszystkich ludzi odczuwających głód wiedzy i pragnienie uzyskania racjonalnych oraz wiarygodnych odpowiedzi na pytania dotyczące doświadczeń paranormalnych, których nie potrafiły do tej pory wyjaśnić ani nauka, ani religia.

Patroni medialni:

Informacje dodatkowe o Zadziwiająca moc umysłu:

Wydawnictwo: Septem
Data wydania: 2009-02-09
Kategoria: Poradniki

Kup książkę Zadziwiająca moc umysłu

Zadziwiająca moc umysłu - opinie o książce

Spotkania z nieznanym
Jaime T. Licauco0
Okładka ksiązki - Spotkania z nieznanym

Dlaczego naukowcy lekceważą zjawiska paranormalne? Czy kieruje nimi lęk przed nieznanym? Może myślą o świecie wyuczonymi schematami? A może powodem...

W czwartym wymiarze. Gdy niemożliwe staje się rzeczywistością
Jaime T. Licauco0
Okładka ksiązki - W czwartym wymiarze. Gdy niemożliwe staje się rzeczywistością

Sceptyk w krainie zjawisk paranormalnych Czytanie w myślach i eksperymenty telepatyczne Projekcja astralna, czyli przeżycie pozacielesne Doświadczenia...

Kyle
T.M. Piro