Zabawne zwierzaki

Droga czytelniczko! Drogi czytelniku!
Zobacz. To książka dla Ciebie!!
Poznaj bardzo śmieszne przygody Strusia, Małpy, Aligatora i innych mieszkańców puszczy.
Wiesz co oni wyczyniają?
Małpa sypie Pająkowi kamyki do butów, a Struś...Ee.. lepiej przeczytaj sam. Widzisz jakie duże litery? Będzie Ci łatwo. Cześć!

Informacje dodatkowe o Zabawne zwierzaki:

Wydawnictwo: Debit
Data wydania: 1994 (data przybliżona)
Tytuł oryginału: I can read stories
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Anna Sobiewska
Ilustracje:Ken Morton

Kup książkę Zabawne zwierzaki

Zabawne zwierzaki - opinie o książce

„Zabawne zwierzaki” to cztery historie: „Zapominalski Pająk”, „Niezdarny Aligator”, „Leniwy Lew” i „Nieśmiały Struś”. Na każdą stronę tekstu przypada jedna strona z ilustracją. Litery są duże, a zdania krótkie i proste. Na zakończenie każdej opowieści jest wypisane kilka słów do powtórzenia oraz są obrazki z przedmiotami do nazwania, wszystko to nawiązuje do historii, która się właśnie zakończyła. Książka jest przeznaczona dla dzieci od 4 do 7 lat. Ja czytam ją mojemu niespełna trzylatkowi i sprawia mu to dużą przyjemność. Duża ilość obrazków na bieżąco odnoszących się do tekstu ułatwia mu zrozumienie i zapamiętanie akcji. Skłania go to też do samodzielnego przeglądania książki, opowiadania co widać na obrazku, więc ćwiczenia mówienia i konstruowania zdań. Ta książka potrafi na długo przykuć jego uwagę – potrafi wysłuchać całej naraz – wszystkich czterech opowieści (ponad 100 stron). To książka mojego dzieciństwa i mam z nią miłe wspomnienia, bo mnie również ciekawiły przygody zwierząt i na niej ćwiczyłam głośne czytanie.