Wyspa niekonczących się miłości

- porywająca saga rodzinna, historia ludzi wywodzących się z różnych kontynentów, których losy krzyżują się w magicznej Hawanie - pełna mrocznych tajemnic, zjaw, duchów i bóstw powieść o miłości - jedyna w swoim rodzaju mieszanka mitów, historii, erotyki, parapsychologii, polityki i magii w powieści Kubanki, która po latach życia na wyspie wyemigrowała do USAMieszkająca w Miami kubańska emigrantka Cecilia poznaje tajemniczą, starszą panią. Kobieta opowiada dziewczynie niezwykłą historię, której początki sięgają połowy XIX wieku, a jej bohaterowie pochodzą z trzech wszystkich odległych miejsc na ziemi: Chin, Hiszpanii i Afryki. Losy splatają się ze sobą na Kubie. Tajemnice z przeszłości odżyją po latach, w Miami pełnym stęsknionych za ukochaną wyspą i niepogodzonych z jej losem uchodźców.

Informacje dodatkowe o Wyspa niekonczących się miłości:

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2007 (data przybliżona)
Tytuł oryginału: La isla de los amores infinitos
Język oryginału: hiszpański
Tłumaczenie: Weronika Ignas-Madej
Ilustracje:Wojciech Wawoczny/Vika Valter

Kup książkę Wyspa niekonczących się miłości

Wyspa niekonczących się miłości - opinie o książce

Fantastyczna książka, która może na początku wprowadza pewnego rodzaju misz-masz w głowie, lecz z czasem wszystko układa się w jedną całość.

Przeskakiwanie w czasie wcale tu nie pomaga tak samo jak pisanie naprzemiennie o innych bohaterach jednak ma to sens , coraz bardziej zaciekawia w taki sposób, że nie możemy sie doczekać puenty i końca powieści.

Lektura posiada magię , coś zastanawiajacego i zaskakującego a do tego duża lekcja historii Kuby sprawia, że książka jest naprawdę ciekawa i wciągajaca.

Avatar użytkownika - renia0310
renia0310