Własna kawiarnia, marzenie czy udręka?

Ocena: 6 (1 głosów)
Czy wyobrażacie sobie poranek bez aromatycznego espresso lub dobrze spienionego latte? Jeśli nie i kawa towarzyszy Wam każdego dnia, powinniście przeczytać ten tekst do końca i sięgnąć po książkę „Własna kawiarnia, marzenie czy udręka?”.

W Wielkiej Brytanii istnieje ponad 15 tys. kawiarni, a Allegra Strategies przewiduje, iż do końca 2017 r. powstanie kolejnych 5 tys.

Kawa − oprócz wody – jest najpopularniejszym napojem na świecie, a do naszego kraju dotarła pod koniec XVII w. z południa Europy. Statystycznie, rocznie mieszkańcy Ziemi wypijają 400 mld filiżanek kawy, a Europejczyk sięga po filiżankę kawy aż 4 razy dziennie. Może więc warto zastanowić się nad założeniem kawiarni? Nasuwają się jednak pytania, czy warto. Czy kawiarnia to biznes marzeń, czy ciężka harówka? A jeśli już zdecydujemy się na ten biznes, to czy kawiarnia da nam szansę się wzbogacić? Jeśli chcecie Państwo poznać odpowiedzi na te pytania, zapraszam do lektury ebooka Michała Hellera, założyciela sieci kawiarni TAKE AWAY COFFEE.

Książka „Własna kawiarnia, marzenie czy udręka?” jest skierowana do tych wszystkich, którzy myślą o rozpoczęciu kawiarnianej działalności lub posiadają już swoją kawiarnię, ale szukają pomysłów na zwiększenie jej przychodów.

Można w niej znaleźć odpowiedzi na wszystkie, nawet najbardziej szczegółowe pytania dotyczące zarówno kawiarni, jak i samej kawy. Autor, opierając się na własnym doświadczeniu w kawowej branży, nie tylko przedstawia czytelnikowi, gdzie tkwi tajemnica smaku kawy i jak przygotować fenomenalne latte czy przyrządzić espresso, lecz także obala kawowe mity i porusza wiele zagadnień dotyczących lokalizacji kawiarni, umów z najemcą, doboru odpowiedniego sprzętu, szkoleń, aspektów sanitarno-epidemiologicznych, działań marketingowych. Integralną częścią książki jest wzór dokumentacji HACCP potrzebny do odbioru lokalu przez SANEPID. Czytelnik w prosty sposób wypisze dokumentację, uzupełniając tylko dane swojej firmy i produkty przez siebie oferowane, oszczędzając przy tym setki złotych.

Informacje dodatkowe o Własna kawiarnia, marzenie czy udręka?:

Wydawnictwo: Rozpisani.pl
Data wydania: 2015-08-13
Kategoria: Poradniki
ISBN: 978-83-942599-0-7
Liczba stron: 0

więcej

Kup książkę Własna kawiarnia, marzenie czy udręka?

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Własna kawiarnia, marzenie czy udręka? - opinie o książce

Avatar użytkownika - Ziaja
Ziaja
Przeczytane:2015-08-27, Ocena: 6, Przeczytałem,
świetna, naprawdę polecenia książka dla każdego kto chce otworzyć kawiarnię lub dowiedzieć się jak wygląda cały proces. polecam
Link do opinii
Inne książki autora
Filozofia nauki
Michał Heller0
Okładka ksiązki - Filozofia nauki

Michał Heller, światowej sławy filozof, kosmolog i teolog omawia nie tylko standardowe ujęcia filozofii nauki, wypracowane przez filozofów nauki w toku...

Filozofia kosmologii. Wprowadzenie
Michał Heller0
Okładka ksiązki - Filozofia kosmologii. Wprowadzenie

Co to znaczy, że wszechświat się rozszerza? Czy Wielki Wybuch rzeczywiście był jego początkiem? Dlaczego nocne niebo nie świeci jednostajnym blaskiem?...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Reklamy