Bez względu na to czy będziesz traktować książkę jako przewodnik po systemie Windows 2000, dokumentację, czy zbiór tematów dotyczących systemu -- "Windows 2000 Server. Vademecum profesjonalisty" pomoże Ci w zarządzaniu stabilnym, niezawodnym, bezpiecznym i bardzo wydajnym systemem. Jeżeli projektujesz, zarządzasz albo rozwiązujesz problemy sieciowe na platformie systemowej Windows 2000, książka pomoże Ci w: Zarządzaniu zabezpieczeniami i replikacjami aktywnego katalogu Administrowaniu udostępnionymi zasobami, środowiskiem operacyjnym użytkownika, zdalnym dostępem i routingiem internetowym Konfigurowaniu DNS i DHCP Uaktualnianiu do domen bazujących na Active Directory Zrozumieniu odwzorowywania nazw NetBIOS Odzyskiwaniu plików po awarii systemowej Konfigurowaniu zasad zabezpieczeń użytkownika Czerpaniu korzyści ze wspomagania sprzętowego Plug-and-Play Eksplorowaniu najważniejszych protokołów, takich jak np. TCP/IP Publikowaniu udostępnionych zasobów Konfigurowaniu sieciowych usług routingu i dial-up
Wydawnictwo: Helion
Data wydania: 2002-03-05