Wielcy filozofowie. Prawdziwi mędrcy to buntownicy

Historia filozofii w formie komiksu. Od antyku aż do dziś. Dla czytelników od lat 9 do 109.

W 21 rozdziałach poznajemy najważniejszych filozofów i filozofki, fakty z ich biografii, rys epoki, w której żyli i tworzyli, oraz ich najważniejsze idee przedstawione klarownie wraz z sugestiami, jak można je rozumieć we współczesnym świecie i czego nas dziś uczą.

Bohaterami komiksu są Staś i Lena, którzy spotykają filozofów i z nimi dyskutują. Dzięki temu myśli filozoficzne wytłumaczone są za pośrednictwem zabawnych anegdot i obrazowych przykładów.

Tylko najwybitniejsi filozofowie, sama śmietanka! Ich teorie są łatwe i przyjemne! Do tego garść porad na każdą okazję... które odmienią twoje życie!

Chiara Pastorini - francuska filozofka, animator­ka i instruktorka, prowadząca zajęcia dla dzieci w zakresie filozofii, wykładowczyni na paryskim uniwersytecie Paris 9. Założycielka stowarzy­szenia Les petites Lumieres [Światełka], projektu mającego na celu propagowanie filozofii i zazna­jamianie z nią dzieci i dorosłych. Autorka pod­ręcznika dla nauczycieli prowadzących lekcje fi­lozofii we francuskich szkołach (2019). Regularnie współpracuje z pismami ,,Philosophie Magazine" (Francja) i ,,Philéas et Autobule" (Belgia).

Perceval Barrier - ur. 1983, francuski grafik i ilustrator, ukończył akademię sztuki w Amiens we Francji. Zilustrował kilkanaście książek i ko­miksów, głównie we współpracy z Matthieu Sylvanderem i Thomasem Bretoneau.

Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Informacje dodatkowe o Wielcy filozofowie. Prawdziwi mędrcy to buntownicy:

Wydawnictwo: Nasza Księgarnia
Data wydania: 2023-05-17
Kategoria: Komiksy
Tytuł oryginału: Les vrais sages sont des rebelles

Kup książkę Wielcy filozofowie. Prawdziwi mędrcy to buntownicy