Książka zawiera przepisy na przysmaki kuchni wiejskiej, przyrządzane z tradycyjnych składników: ziemniaków, kapusty, różnych gatunków mięs, jajek, mąki oraz kaszy.
Znajdziemy tu pomysły na smaczne i zdrowie śniadanie, obiad, kolacje, a także na podwieczorki.
W Wiejskich specjałach zamieszczono również receptury na doskonały domowy chleb - bez porównania lepszy niż kupne pieczywo.
Wydawnictwo: OLESIEJUK
Data wydania: 2009 (data przybliżona)
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 96
Język oryginału: polski
Przeczytane:2019-01-23, Ocena: 4, Przeczytałam, Mam, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2019 roku, 52 książki 2019, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu – edycja 2019,
Ładnie wydana książka z prostymi przepisami. Składniki możemy kupić w wiejskim czy osiedlowy sklepie , czy też na targu. Książka zawiera także fotografie. Szkoda, że są to zdjęcia produktów potrzebnych do wykonania proponowanych dań a nie samych potraw. Jedynie w dziale z ciastami są ich fotografie. Na pewno jednak skorzystam z kilku przepisów.