Wege rodzinna

Edukacja żywieniowa jest bardzo istotną kwestią a nawyki żywieniowe kształtowane są już w dzieciństwie. Dieta zawierająca mniej produktów odzwierzęcych, której podstawą są produkty roślinne jest odpowiednia zarówno dla naszego zdrowia jak i naszej planety.

Jeżeli mamy wybór i zamiast wędlin czy parówek możemy podać naszym dzieciom hummus a zamiast kotleta schabowego kotleta z soczewicy, uczmy ich tego!

To my tworzymy przyszłość nasza i naszych rodzin, a zamiana mięsa na roślinne alternatywy jeszcze nie była tak prosta w naszym kraju jak teraz. Ważna jest jedynie świadomość odpowiedniego komponowania i bilansowania posiłków.

Książka powstała z myślą o kobietach w ciąży, małych dzieciach i całych rodzinach wybierających dietę roślinną jako codzienny sposób odżywiania. Skorzystają z niej również osoby jedzące mięso, zmuszone do tego by ograniczyć jego spożycie. W Polsce brakuje oficjalnych zaleceń żywieniowych skierowanych do wegan i wegetarian, dlatego trudno jest w gąszczu internetowych informacji wyłuskać istotne i jednocześnie wiarygodne fakty.

Dowiesz się z niej, jak prawidłowo bilansować dietę w czasie ciąży, okresu karmienia, dzieciństwa oraz jak przygotować codzienne menu dla całej rodziny, nawet jeżeli jedno z rodziców nie jest wege.

Informacje dodatkowe o Wege rodzinna:

Wydawnictwo: PWN
Data wydania: 2019-11-05
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 9788320059175

Tagi: bóg Gotowanie kulinaria itd.

Kup książkę Wege rodzinna

Wege. Dieta roslinna w praktyce
Iwona Kibil0
Okładka ksiązki - Wege. Dieta roslinna w praktyce

Jest to drugie wydanie książki ,,Wege. Dieta roślinna w praktyce" - kompleksowego przewodnika po diecie roślinnej, który ułatwia jej wprowadzenie oraz...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;