W krainie pingwinów

Tom 228 cyklu Gigant poleca

Donald i Daisy wylatują na Antarktydę z nietypową misją: mają znaleźć i zabrać ciężki meteoryt! Jednak nasi bohaterowie nie podejrzewają, że ktoś próbuje ich oszukać… Czy uda im się cało wyjść z opresji? 256 stron komiksowych historii o Kaczorze Donaldzie, Myszce Miki i innych disnejowskich bohaterach.

Informacje dodatkowe o W krainie pingwinów:

Wydawnictwo: Egmont
Data wydania: 2021-01-29
Kategoria: Komiksy
ISBN: 9788328199941
Tłumaczenie: Jacek Drewnowski

Tagi: bóg

Kup książkę W krainie pingwinów

W krainie pingwinów - opinie o książce

Avatar użytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2021-02-02, Ocena: 4, Przeczytałem,

ZIMA, KACZKI I PRZYGODY

Najnowszy tom serii „Gigant Poleca” pojawił się właśnie na polskim rynku. Przyjemnie zimowa okładka dobrze wpasowuje się w klimat panujący za oknem i daje nadzieję na porcję sezonowej rozrywki wśród śniegów. I chociaż w środku komiksy dziejące się w zimnej scenerii ograniczone zostały tylko do jednego, a obok niego nie brak nawet historii dziejących się w bardziej tropikalnych regionach, zabawa i tak jest bardzo przyjemna.

Główna opowieść tego tomu traktuje o wyprawie Donalda i Daisy na Antarktydę w poszukiwaniu meteorytu. Ale nie mają pojęcia, że mogą wkrótce paść ofiarą oszustwa. Ale na tym nie koniec! Potem poznajemy losy Mikiego osadzone w realiach XIX wiecznej Wenecji, w kolejnej historii do akcji wkroczy Netoperek, a jeszcze później przeniesiemy się do szesnastego wieku, by odkryć kolejną przygodę Kwantomasa – złodzieja dżentelmena. Niedługo potem Goguś staje się świadkiem katastrofy UFO, Dziobas wpada na pomysł napisania… biografii, a Minnie zostanie porwana! A to tylko część tego, co dzieje się na stronach tomu…

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;