Współczesne oprogramowanie musi sprostać wysokim standardom - powinno być funkcjonalne, bezawaryjne i szybkie. Pisanie i kompilowanie takich programów znacznie ułatwiają Visual Studio 2013 oraz platforma .NET. Warto wykorzystać także obiektowy język programowania C# 5.0, sprawdzone rozwiązanie zaprojektowane i wykorzystywane przez Microsoft. Ta wiedza pomoże Ci odnieść sukces na elitarnym rynku programistów Windows.
Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o praktycznych aspektach działania Visual Studio, platformy .NET i programowaniu w języku C#, koniecznie przeczytaj tę książkę! Dowiesz się, jak pisać programy w C#, debugować je i kompilować. Zobaczysz, do czego służy biblioteka kontrolek i gdzie możesz bezpiecznie przechowywać dane. Przede wszystkim jednak będziesz miał możliwość rozwiązania wielu zadań, bo nic nie sprzyja nauce tak bardzo, jak samodzielne zmaganie się z ciekawymi zadaniami.
Pierwsze spotkanie ze środowiskiem Visual Studio i językiem C# Błędy i ich tropienie Język C# 5.0 i programowanie obiektowe w C# Biblioteki DLL, testy jednostkowe i elementy programowania współbieżnego Pierwszy projekt aplikacji Windows Forms i komponenty biblioteki Windows Forms Technologia LINQ Przechowywanie danych w plikach XML (LINQ to XML) Tworzenie i rozbudowa bazy danych SQL Server i kreator źródeł danych Tradycyjne ADO.NET (DataSet) i nowoczesne Entity Framework Przykładowe zadania
Wydawnictwo: Helion
Data wydania: 2014-08-20