"Visual Basic .NET. Księga eksperta" zawiera dokładne omówienie nowego języka Visual Basic .NET, zunifikowanego środowiska programowania Visual Studio IDE, programowania formularzy WWW, ADO.NET, usługi WWW, GDI+ i wiele innych.
Visual Studio .NET jest środowiskiem bardzo rozbudowanym i potężnym. Aby w pełni je wykorzystać, poznasz także sposoby tworzenia makr oraz znajdziesz omówienie modelu automatyzacji służącego do indywidualizacji zadań i interfejsu IDE w Visual Studio. Książka zawiera wiele przykładów wziętych z praktyki programistycznej.
Książka omawia: Środowisko programistyczne Visual Studio, korzystanie z SourceSafe Język Visual Basic .NET, programowanie zorientowane obiektowo w VB .NET Rozszerzanie środowiska programistycznego za pomocą makr Zaawansowane programowanie w VB .NET: refleksje, przeciążanie, programowane oparte na zdarzeniach, polimorfizm, definiowanie atrybutów Tworzenie interfejsu użytkownika (aplikacje konsolowe, aplikacje z interfejsem Windows) Pisanie aplikacji wielowątkowych Uruchamianie usług WWW (Web Services) "Visual Basic .NET. Księga eksperta" jest doskonałym podręcznikiem dla wszystkich osób, dla których osiągnięcie wysokiej sprawności w posługiwaniu się językiem Visual Basic stanowi podstawę kariery programistycznej. Niezależnie, od tego, czy używałeś poprzedniej wersji tego języka, czy też nie: jeśli chcesz stać się ekspertem Visual Basica, trzymasz w ręku odpowiednią książkę.
Wydawnictwo: Helion
Data wydania: 2003-02-27