Weź udział się w wegetariańskiej uczcie i zakochaj się w bezmięsnym gotowaniu!
Masz ochotę na coś pysznego? Coś szybkiego i sycącego, a może coś bardziej wykwintnego, co zachwyci cię nieoczekiwanym połączeniem składników?
Wypróbuj 100 przepisów, które cieszą podniebienie i poprawiają nastrój!
Znajdziesz wśród nich pomysły na niespieszne niedzielne śniadania, szybkie przekąski do ulubionego serialu, efektowne obiady dla gości czy apetyczne desery z różnych stron świata. Zasmakuj ponownie w daniach z czasów błogiego dzieciństwa, wybierz się w kulinarną podróż po kuchniach z odległych krajów, pozwól sobie na małą ucztę dla swoich zmysłów. Czego chcieć więcej?
Tofu w sosie śliwkowym, suflet serowy z gruszką, odświeżająca zupa z mango i imbirem, pierożki momo, ciasto oliwne z nektarynkami... Nieważne, czy jesteś wegetarianinem od lat, czy chcesz jedynie ograniczyć mięso w diecie - te dania zadowolą nawet najbardziej wykwintnego smakosza i zmienią każdy posiłek w wyjątkowe przeżycie.
Karolina Ponzo - podróżniczka, autorka książek, mama. Podróżowała autostopem po Indiach, tańczyła salsę na Kubie, kąpała się ze słoniami w Tajlandii, nurkowała w Kenii, podziwiała śnieżne małpy w Japonii. Choć mieszkała w Anglii, Hiszpanii i Francji, niezmiennie największą miłością darzy Gdańsk. To tutaj wraz z dwójką małych dzieci testuje nowe przepisy, zagniata ciasta i z premedytacją przemyca warzywa tam, gdzie to tylko możliwe. W wolnych chwilach podejmuje kolejne nieudane próby nauki hiszpańskiego, czyta skandynawskie kryminały i gości znajomych na wieczorach z grami planszowymi.
Wydawnictwo: Pascal
Data wydania: 2021-06-16
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 272
Język oryginału: polski
Przeczytane:2022-03-30, Ocena: 4, Przeczytałam, 52 książki 2022,
Książka niestety nie spełniła moich oczekiwań. Szukałam prostych przepisów na dania wegetariańskie i wegańskie bez wymyślnych składników, bez udziwnień, a dostałam zupełnie co innego. Inspiracją dla przepisów znajdujących się w tej książce były podróże autorki i są w niej głównie potrawy kuchni indyjskiej, hiszpańskiej, czy francuskiej.
Książka jest pięknie wydana, z przyciągającymi wzrok zdjęciami, ale zainteresowało mnie tylko kilka przepisów. Jak dla mnie rozczarowanie.