UX i analiza ruchu w sieci. Praktyczny poradnik

UX to klucz do sukcesu!

Konkurencja na rynku stron i usług internetowych jest tak ogromna, że o sukcesie lub porażce decydują konkretne detale. Jednym z nich jest czynnik UX (od ang. User eXperience), czyli użyteczność, wrażenia użytkownika. Chodzi tu o wszystkie cechy, które sprawiają, że użytkownicy są zadowoleni z pracy z naszym produktem czy aplikacją.

Zastanawia Cię, jak badać UX? Zacznij od analizy ruchu na stronach internetowych. Dostarczy Ci ona wielu istotnych informacji. W trakcie lektury dowiesz się, w jaki sposób zbiera się dane oraz jak funkcjonują narzędzia do analizy procesów w sieci. Poznasz podstawowe wskaźniki i metody ich interpretacji oraz nauczysz się definiować cele pracy. Część druga książki została poświęcona badaniu użytkowników. Zobaczysz, jak analizować działania odbiorców oraz generowany przez nich ruch. W następnej kolejności zdobędziesz kluczowe informacje na temat testów A/B oraz technik kontrolowania efektów zmian na stronie. Książka ta jest skarbnicą wiedzy dla wszystkich osób odpowiedzialnych za analizę i podejmowanie decyzji o kierunku rozwoju stron WWW. Warto ją mieć!

Dzięki tej książce:

poznasz popularne narzędzie do analizy ruchu na Twojej witrynie nauczysz się definiować cele oraz śledzić wpływ zmian odpowiesz na kłopotliwe pytania decydentów przeprowadzisz testy A/B poprawisz UX w Twoim produkcie

Zyskaj przewagę nad konkurencją. Zainwestuj w UX!

Informacje dodatkowe o UX i analiza ruchu w sieci. Praktyczny poradnik:

Wydawnictwo: Helion
Data wydania: 2014-06-25
Kategoria: Poradniki

Kup książkę UX i analiza ruchu w sieci. Praktyczny poradnik

UX i analiza ruchu w sieci. Praktyczny poradnik - opinie o książce

Biedna Mała C.
Elżbieta Juszczak