Uwierzyłbyś, że...Meksykanie urządzają piknik na grobie babci?!

Książki z tej serii to spojrzenie na życie codzienne na przestrzeni wieków - ale w zupełnie nowy sposób! Znajdziesz tu wiele zagadnień przedstawionych w formie intrygujących ciekawostek. Niektóre wprawią cię w zachwyt, inne wywołają zdziwienie. Chcesz wiedzieć, kto nazywał wilczycę swoją mamą i jakie są najpowszechniejsze nazwiska? Zastanawiasz się, dlaczego więzienie było popularnym miejscem zawierania małżeństw i dlaczego rodziny w starożytnym Rzymie zostawiały swoje córki na zimnie? Jeżeli chcesz poznać odpowiedzi, czytaj dalej.

Informacje dodatkowe o Uwierzyłbyś, że...Meksykanie urządzają piknik na grobie babci?!:

Wydawnictwo: National Geographic
Data wydania: 2012-12-23
Kategoria: Encyklopedie, słowniki, leksykony
ISBN: 978-83-7596-222-2

Kup książkę Uwierzyłbyś, że...Meksykanie urządzają piknik na grobie babci?!

Uwierzyłbyś, że...Meksykanie urządzają piknik na grobie babci?! - opinie o książce

Avatar użytkownika - Mamut
Mamut
Przeczytane:2014-11-23, Ocena: 5, Przeczytałam, WYZWANIE 2014-52 książki,
Meksykanie honorują swoich zmarłych przodków 1 listopada. Ten dzień nazywają Dia de Muertes i jest to okazja do wesołej zabawy, odwiedzania grobów i wymieniania się nieco makabrycznymi prezentami w kształcie czaszek i szkieletów (zrobionych z cukru lub ciasta).
Uwierzyłbyś, że... u Majów przegrywający w piłkę byli zabijani?!
Richard Platt0
Okładka ksiązki - Uwierzyłbyś, że... u Majów przegrywający w piłkę byli zabijani?!

Uwierzyłbyś, że... dwóch rowerzystów wynalzło samolot?!
Richard Platt0
Okładka ksiązki - Uwierzyłbyś, że... dwóch rowerzystów wynalzło samolot?!

Kyle
T.M. Piro