Uporządkuj swoje życie

Mniej rzeczy znaczy mniej stresu! Ekspert w dziedzinie organizacji i porządku, Erin Rooney Doland pokaże ci, jak pozbyć się bałaganu, jak uprościć wszystko w swoim otoczeniu i stworzyć sobie niezwykłe życie, na które zasługujesz. I to wszystko w jeden tydzień. Czy wciąż spóźniasz się do biura, ponieważ masz problemy z wyjściem rano z domu? Czy twój dom jest tak zabałaganiony, że nie możesz zaprosić przyjaciół na kolację? Łatwo poczuć się zestresowanym, przerażonym lub przytłoczonym, jeśli nasze otoczenie, plany i myśli są chaotyczne. Rozwiązanie? Uporządkuj swoje życie w tydzień – jak tego dokonać, dowiesz się od eksperta w dziedzinie organizacji i porządków, redaktor naczelnej unclutterer.com, Erin Rooney Doland. Nie ma uniwersalnej recepty na uporządkowanie. Erin oferuje użyteczne i innowacyjne sugestie, jak radzić sobie z fizycznymi, psychicznymi i systematycznymi przeszkodami w różnych dziedzinach naszego życia w domowej i biurowej codzienności. Jej trzeźwe, mocno osadzone w realiach podejście pomoże ci zmierzyć się z sentymentalnymi rupieciami, uporządkować szafę w sposób odpowiadający temu, jak przetwarzasz informacje, stworzyć efektywny i spersonalizowany system archiwizacji dokumentów, uniknąć ociągania się, które często utrudnia ten proces. I dużo, dużo więcej. Gdy już uda ci się rozwiązać problem z bałaganem, autorka podzieli się z tobą praktycznymi radami, jak harmonijnie poprowadzić dom i zapewnić sobie takie samo otoczenie w pracy przy minimalnej dawce dziennego wysiłku. Ten niezbędny podręcznik, to prosty plan pokazujący, jak dzień po dniu oczyszczać swoje życie z bałaganu, jak stać się bardziej skutecznym i wydajnym, jak stworzyć symbiotyczny związek między pracą zawodową a życiem osobistym.

Informacje dodatkowe o Uporządkuj swoje życie:

Wydawnictwo: MT Biznes
Data wydania: 2011-03-01
Kategoria: Poradniki
ISBN: 978-83-62195-59-6

Kup książkę Uporządkuj swoje życie

Uporządkuj swoje życie - opinie o książce