Umowy cywilnoprawne w zatrudnieniu + CD

Prawidłowe sporządzenie umowy zgodnej z przepisami prawa pracy nie jest zadaniem łatwym. Najwięcej wątpliwości dotyczy takich spraw jak: umowa zlecenia z własnym pracownikiem, wykonanie umowy zlecenia przez zastępcę, szczególna ochrona trwałości stosunku pracy nakładczej, czy też umowa o pracę z członkiem zarządu. Książka nie tylko w praktyczny sposób przedstawia możliwości wykorzystania umów cywilnoprawnych, ale także zawiera wzory dokumentów związanych z tego typu umowami. W publikacji znajduje się m.in.: * oświadczenie o odstąpieniu od umowy o dzieło, * wypowiedzenie umowy zlecenia, * umowa o współpracy, * wniosek o wydanie pisemnej interpretacji przepisów prawa podatkowego, * kontrakt menedżerski, * umowa o zarządzanie spółką. Aby ułatwić Państwu korzystanie z poradnika dołączyliśmy płytę CD, na której znajdują się niezbędne akty prawne oraz omówione w książce wzory dokumentów. Książka została wydana w formacie A4, co pozwala na swobodne kopiowanie zamieszczonych w niej dokumentów.

Informacje dodatkowe o Umowy cywilnoprawne w zatrudnieniu + CD:

Wydawnictwo: brak danych