Umiem rysować zwierzęta

Ta książka przeznaczona dla najmłodszych jest dowodem na to, że każdy umie rysować!

Wystarczy się nie zrażać i próbować do skutku, bo ćwiczenie czyni mistrza! Naprawdę potrzebne są tylko ołówek, kredki lub flamastry i dobre chęci.

Dzięki niezwykle prostym instrukcjom autorstwa Joany Jesus nauczycie się, jak krok po kroku narysować aż 35 różnych zwierząt! Od lisa z trójkątną głową, przez kanciastego krokodyla z ogromną pełną zębów paszczą, aż po uśmiechniętą okrągłą rybę i wesołego kraba. Nie potrzebujecie nawet zeszytu, bo w książce zaplanowano specjalne miejsce na Twoje rysunki. W dodatku na końcu znajdziecie gotowe tła z różnymi krajobrazami - puszczą, sawanną, lasem, dnem morskim, które możecie zasiedlić zwierzętami, które sami narysujecie!

Rysowanie to nie tylko świetna zabawa, ale także ćwiczenie cierpliwości i ręki, co ułatwia późniejszą naukę pisania.

Informacje dodatkowe o Umiem rysować zwierzęta:

Wydawnictwo: Marginesy
Data wydania: 2022-04-26
Tytuł oryginału: No sei desenhar animais

Tagi: Proza (w tym literatura faktu) dla dzieci i młodzieży

Kup książkę Umiem rysować zwierzęta

Umiem rysować zwierzęta - opinie o książce

Avatar użytkownika - bookwmkesie
bookwmkesie
Przeczytane:2022-05-11, Ocena: 6, Przeczytałam, Mam,

Dlaczego takich książek nie było, jak byłam mała?! No coś fantastycznego, a to za sprawą cudownych ilustracji i pomysłu autorki Joany Jesus na to jak w najprostszy sposób można pokazać dziecku (nie tylko) jak narysować kurkę, ślimaka czy pszczołę. Moja Helenka jak tyko zobaczyła te ilustracje od razu spróbowała jedno namalować i muszę powiedzieć, że wyszło jej fantastycznie.

Książa która według mnie powinna znaleźć się w szkole dla każdego pierwszoklasisty razem z książkami jakie dostają rodzice na początku nowego roku szkolnego. Ile to jest dzieci, które mają kompleksy, ponieważ nie potrafią rysować, malować jak inne dzieci? Tutaj wasza pociecha w najprostszy sposób nauczy się rysować, ale i będzie miała przy tym mnóstwo zabawy. Przyznam się, że sama w większości nie potrafię narysować. Razem z córką ćwiczę i potrafię już umiejscowić, uwzględnić np. kurkę w kurniku albo narysować pszczołę. Od taki mały/duży wyczyn dorosłego dziecka.

Razem z Helenką jesteśmy bardzo wdzięczne Wydawnictwu Kropka za możliwość poznania tej książki. Kochani nie ma co zastanawiać się tylko zaopatrzyć się w te książeczkę, bo rysować można w każdym wieku. Idealnie spędzony czas nie tylko z dzieckiem, samemu, ale i w gronie rodzinnym.

Raj utracony
John Milton