Trzy panie w samochodzie, czyli sekta olimpijska

Książka wyróżniona w konkursie literackim Wydawnictwa Nasza Księgarnia.

Marta czuje się zagubiona po rozwodzie, jest też zdezorientowana dziwnym zachowaniem byłego męża. Gdy jednak za sprawą przypadku odnawia przyjaźń z koleżankami z liceum, jej szary świat, dotąd ograniczony do wnętrza osiedlowej biblioteki, zupełnie staje na głowie. Trzy przedsiębiorcze (i nieco postrzelone) przyjaciółki zaczynają organizować wyprawy samochodowe, a Marta odkrywa ze zdziwieniem, że życie wcale nie kończy się po czterdziestce... "Trzy panie w samochodzie" to powieść, która pokazuje, że zawsze warto sprawdzić, co kryje się za zakrętem.

Autorka o sobie: Po latach intensywnej pracy zawodowej, urozmaicanej pisaniem wierszyków okolicznościowych, niespodziewanie dostałam w prezencie dużo wolnego czasu... A z tego mojego stukania w klawisze powstały "Trzy panie w samochodzie". Czy w wieku 50+ można nagle zostać pisarką? Mąż i syn, pierwsi czytelnicy niżej podpisanej, twierdzą, że to jest możliwe...

Informacje dodatkowe o Trzy panie w samochodzie, czyli sekta olimpijska:

Wydawnictwo: Nasza Księgarnia
Data wydania: 2014-03-19

Kup książkę Trzy panie w samochodzie, czyli sekta olimpijska

Trzy panie w samochodzie, czyli sekta olimpijska - opinie o książce

Avatar użytkownika - atena
atena
Przeczytane:2015-07-11, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki 2015,
Wiadomo, że w szkołach organizowane są zloty po latach, a jeżeli grupa była zgrana, to spotkać się można kiedy tylko się chce. W przypadku naszych bohaterek sprawczynią spotkania okazuje się Olimpia, która po latach spędzonych w Portugalii, przyjeżdża do Polski i postanawia się spotkać z przyjaciółkami. Marta, Jola i Beata w ramach przygotowań do wyjazdu, do Portugalii postanawiają pozwiedzać trochę rodzimych stron. W trakcie wypraw przeżywają wiele różnych perypetii. Jest się z czego pośmiać, jak również zastanowić nad przemijającym czasem. Polecam
Avatar użytkownika - basia02033
basia02033
Przeczytane:2014-07-13, Ocena: 6, Przeczytałam, 52 książki 2014,
Super książka,którą czyta się jednym tchem.Spotkanie po trzydziestu latach czterech dojrzałych już pań owocuje różnymi dziwnymi przygodami,a dokładniej ich plan wyprawy do jednej z nich do Portugalii-Olimpii.Rozwódka Marta swatana przez przyjaciółkę Jolę doprowadza do poznania bliżej już znanego wcześniej Grzegorz.Zmienia się życie każdej z nich i to w różnym czasie i pod różnymi względami.