The Legacy of Unloved

Spin off Let me love you!

Kennedy McGreggor nie miała najlepszej opinii w rodzinnym miasteczku. Podążała za nią reputacja zepsutej do szpiku kości dziewczyny, która wiecznie utrudnia życie ludziom. Jednak niewiele osób wiedziało, że to miało związek z trudnym dzieciństwem Kennedy, a jej zachowanie stanowiło odpowiedź na problemy w domu.

Kiedy dziewczyna zaczyna swój drugi rok na prywatnej uczelni w San Francisco, poznaje nowego wykładowcę – jedenaście lat starszego od niej Matthew Jensena. Mężczyzna jest człowiekiem z zasadami, natomiast Kennedy nimi gardzi. Z tego powodu od początku dochodzi między nimi do sprzeczek. Matthew szybko się orientuje, że ta dziewczyna będzie twardym orzechem do zgryzienia. I chociaż powinien mieć to gdzieś, nie potrafi przestać o niej myśleć.

Po pewnym czasie między studentką a wykładowcą rodzi się także coś więcej niż wzajemna niechęć i pragnienie pokazania, kto jest lepszy. Coś, co nie powinno nigdy się narodzić.

Książka zawiera treści nieodpowiednie dla osób poniżej szesnastego roku życia.

Informacje dodatkowe o The Legacy of Unloved:

Autor : Aleksandra Horodecka

Wydawnictwo NieZwykłe

Data premiery : 20 grudzień 2023

Opis książki :

Spin off Let me love you!

Książka zawiera treści nieodpowiednie dla osób poniżej szesnastego roku życia.

" Już otwierałam usta, żeby coś powiedzieć, ale on chwycił moje ramię, przycisnął mnie do ściany i się nachylił. No jak mnie pocałuje, to chyba strzelę mu z liścia."

Na początek chciałam serdecznie podziękować autorce i wydawnictwu za zaufanie i egzemplarz recenzencki, oraz przeprosić, że recenzja tak późno, ale przez mój ślub w grudniu wszystko mi się przesunęło. Także, mam nadzieję, że ta obsuwa będzie mi wybaczona. 😉

" The Legacy of Unloved" to spin off "Let Me Love You". Szczerze powiedziawszy nie czytałam "Let Me Love You" a spin off czytało mi się bardzo dobrze i nie gubiłam się w fabule, ale koniecznie muszę nadrobić pozostałe książki autorki, bardzo polubiłam się z jej piórem. 💜

Historia jest wciągająca, emocjonująca, pokazuje jak dwie niekochane dusze, jednak potrafią się zakochać.

Historia Kennedy i Matthew jest burzliwa, od początku nie pałają do siebie sympatią. Jedno drugiemu dogryza.

Enemies to lovers? Jak myślicie? Czy to określenie będzie trafne dla nieokiełznanej studentki oraz profesora z zasadami?

Czy wzajemna niechęć do sobie przerodzi się w zakazane im uczucie?

Gorąco polecam tę historię i koniecznie zapoznajcie się z ostrzeżeniem zanim zaczniecie ją czytać.

#książkoweimpresje

Avatar użytkownika - FascynacjaKsiazk
FascynacjaKsiazk
Przeczytane:2023-12-25, Ocena: 6, Przeczytałam,

Ależ to było dobre! Myślałam,że będzie to typowa zakazana relacja z różnicą wieku(11lat),a otrzymałam dużo,dużo więcej!

Mamy relację dwóch poranionych przez życie osób,którzy uratowali siebie nawzajem spotykając się w najmniej oczekiwanym miejscu.On pomaga jej zrozumieć czym jest miłość i jaka nie powinna być.Ona pozwala mu zamknąć trudna przeszłość i uporać się z tragedią,która go dotknęła.

To powieść poruszająca wiele ważnych tematów:przyjaźń dla której jest się gotowym rzucić wszystko,trudna przeszłość,konflikt z rodzicami,samotność,chorobę z która trzeba się zmierzyć….kończąc na psychologicznym podejściu do odpowiedniej relacji kobieta-mężczyzna.I właśnie ten wątek mnie powalił na kolana.Matt i jego sposób dedukcji oraz zachowania w sytuacjach stresujących dał obraz mężczyzny,który myśli głową a nie inną częścią ciała.Czasem aż miałam ciarki na skórze,gdy dobierał odpowiednie słowa i czyny do danej sutuacji.Jego postać pokazuje różne oblicza:słabą i mocną.Razem tworzą duet potrafiący przynieść zarówno pomoc i zniszczenie samemu sobie.

Muszę także wspomnieć o Kennedy,która jest czarna owca w rodzinie.Nie słucha,pyskuje i robi co chce.Przez to kłopoty ja kochają,a ona z nimi walczy.Ją się kocha jak i nienawidzi.Za pomoc przyjaciołom zyskuje w oczach,a za szalone decyzje miałam ochotę nią potrząsnąć.Uciekając przed problemami rani nie tylko siebie,ale także bliskie jej osoby.

Jestem pozytywnie zaskoczona historią.
Do ostatniej strony trzyma w napięciu i dlatego musicie ją przeczytać.
◾Polecam◾

Avatar użytkownika - agnieszka_rowka
agnieszka_rowka
Przeczytane:2024-02-11, Przeczytałam,
Falling
Aleksandra Horodecka0
Okładka ksiązki - Falling

Powieść autorki Let me love you. Siedemnastoletnia licealistka Cassandra Wilson mieszka z rodziną w Redwood City w stanie Kalifornia. Nic nie zapowiada...

A Reason of Falling
Aleksandra Horodecka0
Okładka ksiązki - A Reason of Falling

Kontynuacja historii Cassandry i Thomasa opisanej w powieści Falling. Cassandra musi sama przed sobą przyznać, że wpadła po uszy. Thomas skradł jej serce...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk