Technologia informacyjna. Podręcznik z płytą CD-ROM. Zasadnicza szkoła zawodowa

Podręcznik stanowi źródło wiedzy o możliwościach wykorzystania technologii informacyjnej w różnych dziedzinach życia. Zagadnienia omawiane w książce pozwalają krok po kroku osiągać coraz wyższy stopień wtajemniczenia i dzięki temu rozwiązywać różnorodne problemy. Mogą nim być przykładowo: napisanie listu lub podania, zaprojektowanie papieru firmowego lub reklamówki instytucji, przeprowadzenie kalkulacji dowolnego przedsięwzięcia, korzystanie z zasobów i usług Internetu, praca w lokalnej sieci komputerowej itd..Zalety tej książki:- prosty, przystępny język,- zebranie w jednym miejscu informacji z różnych obszarów wiedzy informatycznej;- przedstawienie zagadnień w zwartej, treściowej formie;- łatwość wyszukiwania potrzebnych informacji,pozwalają ja traktować jako praktyczne narzędzie wspomagające wykorzystanie komputera w różnych dziedzinach życia.Na płycie CD uczeń znajdzie materiały niezbędne do wykonania ćwiczeń, a także dodatkowe zadania do wybranych podrozdziałów.

Informacje dodatkowe o Technologia informacyjna. Podręcznik z płytą CD-ROM. Zasadnicza szkoła zawodowa:

Wydawnictwo: Wydawnictwo Szkolne PWN
Data wydania: b.d
Kategoria: Edukacyjne
ISBN: 837195624X

Kup książkę Technologia informacyjna. Podręcznik z płytą CD-ROM. Zasadnicza szkoła zawodowa

Technologia informacyjna. Podręcznik z płytą CD-ROM. Zasadnicza szkoła zawodowa - opinie o książce

Technologia informacyjna Program nauczania
Krawczyński Edward, Talaga Zbigniew, Wilk Maria0
Okładka ksiązki - Technologia informacyjna Program nauczania

Autorzy założyli wykształcenie u uczniów umiejętności świadomego i sprawnego posługiwania się komputerem oraz narzędziami i metodami informatyki w różnych...

Krawczyński Edward, Talaga Zbigniew, Wilk Maria0
Okładka ksiązki - Technologia informacyjna nie tylko dla uczniów. Podręcznik z płytą CD-ROM. Szkoły ponadgimnazjalne

Podręcznik do przedmiotu technologia informacyjna przeznaczony dla uczniów liceów ogólnokształcących, liceów profilowanych i techników, zgodny z podstawą...

Kyle
T.M. Piro