Taylor Swift. Podróż przez wszystkie ery

BEZ WZGLĘDU NA TO, W KTÓREJ ERZE JESTEŚ, TA KSIĄŻKA JEST DLA CIEBIE

Każdy zna Taylor Swift - jej reputacja ją wyprzedza.

Najbardziej popularna piosenkarka na świecie i pierwsza w historii kobieta czterokrotnie wyróżniona Grammy za najlepszy album roku.

Nieustraszona skandalistka i delikatna romantyczka w jednej osobie.

Autorka tekstów, w których odnalazły się miliony słuchaczy.

Jak zwykła dziewczyna z Pensylwanii stała się jedną z największych ikon muzycznych XXI wieku?

Dzięki tej książce odbędziesz sentymentalną podróż do początków jej kariery, poczujesz niepokorną dziewczyńską energię Shake It Off i zanurzysz się w słodko-gorzkich brzmieniach folklore. Odkryjesz ukryte znaczenia oraz historie, które zainspirowały Taylor, i zobaczysz, jak splatają się z twoim życiem.

Bo skoro trzymasz tę książkę w ręku, też to kiedyś czuł_ś, prawda? Że Taylor, śpiewając o sobie, opowiada również o tobie i o wszystkich tych rzeczach, które pamiętasz zbyt dobrze.

Książka zawiera ekskluzywne ilustracje autorstwa Lai López.

To więcej niż zwykła biografia, to prawdziwa uczta dla wszystkich swifties!

Informacje dodatkowe o Taylor Swift. Podróż przez wszystkie ery:

Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2024-05-15
Kategoria: Dla młodzieży

Tagi: Proza (w tym literatura faktu) dla dzieci i młodzieży Dzieci od ok. 11 lat

Kup książkę Taylor Swift. Podróż przez wszystkie ery

Taylor Swift. Podróż przez wszystkie ery - opinie o książce

Avatar użytkownika - burgundowezycie
burgundowezycie
Przeczytane:2024-06-03, Ocena: 3, Przeczytałam,

“Taylor Swift: Podróż przez wszystkie ery” to nie tylko biografia, ale prawdziwa uczta dla fanów Taylor Swift „swifties”.

Autorzy, Marcos Bueno i Laia Lopez, zabierają nas w podróż przez życie i karierę jednej z największych ikon muzycznych XXI wieku. Książka rozpoczyna się od przedmowy, która wprowadza w świat Taylor Swift, a następnie przechodzi przez każdy album artystki, odkrywając ciekawostki, analizując teksty piosenek i przytaczając wypowiedzi bliskich osób.

Książka to wizualna uczta dla oczu, która wyróżnia się nie tylko treścią, ale i formą. Jest to coś pomiędzy pamiętnikiem, notatnikiem a bullet journalem, z różnorodnymi czcionkami, kolorami, grafikami i ilustracjami autorstwa Lai López. Dodatkowo, na końcu znajduje się QR z playlistą i oś czasowa, co czyni ją interaktywną i bardzo angażującą.

Czytelnik ma okazję poczuć się częścią fandomu, przeżywając przemianę Taylor z młodej dziewczyny w kobietę, która nie tylko przez wizerunek, ale i twórczość pokazuje swoją siłę i pozycję. Książka jest pełna mądrych, pięknych i motywujących cytatów, które trafiają prosto do serca. Napisana lekkim językiem i liczy nieco ponad 100 stron, co pozwala na przyjemne spędzenie czasu z lekturą.

“Taylor Swift: Podróż przez wszystkie ery” to książka, która z pewnością zadowoli każdego fana artystki. Zawiera bogactwo informacji, piękne ilustracje i unikalne podejście do biografii. Choć czasami chaotyczna, jest to lektura, która inspiruje i pozwala głębiej zrozumieć zarówno muzykę, jak i osobę Taylor Swift.

Dziękuję za zaufanie i egzemplarz do recenzji od wydawnictwa @znak_literanova @wydawnictwoznakpl (współpraca reklamowa) 🩷.

Avatar użytkownika - dosia1709
dosia1709
Przeczytane:2024-06-12, Ocena: 5, Przeczytałem,

Dziś przychodzę do Was z opinią na temat książki "Taylor Swift. Podróż przez wszystkie ery"

Chyba każdy z nas zna Taylor Swift, jej reputacja wyprzedza ja zawsze o krok.

Nieustraszona skandalistka i delikatna romantyczka w jednej osobie.

Autorka piosenek, w których odnalazły się miliony słuchaczy. Takie wiadomości możecie znaleźć na okładce książki, a w środku znajdziecie dużo więcej. Piękne kolorowe ilustracje, wiele ciekawostek na temat piosenkarki oraz jej wspomnienia

Książkę czyta się przyjemnie i z wielkim zainteresowaniem.

Wydana jest przepięknie, ten brokatowy grzbiet mnie zauroczył.

Twarda oprawa dodaje elegancji, a cytaty na początku każdego rozdziału nadają szyku.

Jest to idealna książka dla fanów piosenkarki, niezbędnik każdej Swiftie.

Polecam. Ja zakochałam się w tej

książce.

Raz na jakiś czas malutkie marzenie potrafi przemienić się w potężny sukces, sięgający niemal fenomenu. Powiedzieć, że kariera Taylor Swift przypomina burzę, to wciąż za mało, nie tylko każdy ją zna, ale sposób, w jaki jej piosenki ewoluowały sprawił, że rzesza wiernych fanów wciąż rośnie, a wszystko dzięki temu, że dostaliśmy wyjątkową możliwość przejścia niemal każdego trudnego etapu naszego życiu w towarzystwie jej muzyki, jak i autentycznych przeżyć. Dla wielbicieli to niemal forma terapii, kojący azyl, niosący zrozumienie w ciężkim okresie dojrzewania, nadzieję dla odkrywających uroki pierwszej miłości, jak i motywację oraz wytrwałość przy kolejnych przeszkodach, zdradach, życiowych zakrętach.

Ten przepięknie wydany album nie tylko przeprowadza po kolejnych etapach kariery muzycznej ukochanej piosenkarki, ale i szczegółowo opisuje najważniejsze wydarzenia z jej życia. I choć Taylor Swift na tle pozostałych gwiazd wyróżnia się ogromnym talentem i wytrwałością, nie dała się zmieść ze sceny, błyskotliwie unikając tytułu "One-hit wonder", jej kariera nie była pozbawiona licznych afer i konfliktów, lecz przecież właśnie takie brutalne bywa życie w błysku fleszy...

Bezsprzecznie, wydanie książki absolutnie zachwyca, czyniąc z publikacji nie tylko wyjątkową ozdobę biblioteczki, ale i drogocenny prezent dla wszystkich swiftie. Szata graficzna jest olśniewająca i hipnotyzująca. Oglądanie tych wspaniałych, stonowanych, lecz jakże szczegółowych obrazków to prawdziwa uczta zarówno dla oczu, jak i dla duszy! Ilustracje rozbudzają wyobraźnię do granic, fundują niesamowitą, fascynującą podróż po kolejnych etapach kariery wokalistki, jaka przecież rozciągnięta jest w długim okresie. To nie tylko niesamowita przygoda, ale także możliwość poczucia się, jak przyjaciółka swej idolki, dlatego ta nietuzinkowa książka z pewnością skradnie wiele czytelniczych serc!

Jeśli macie ochotę na niebywale emocjonującą podróż w czasie, dzięki której dostaniecie możliwość poznania całego dorobku muzycznego Taylor Swift, ale także zrozumienia, co sprawiło, że jej piosenki pokochało tak wielu fanów, ta książka musi wpaść w Wasze ręce!?

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk