Tatuś

Znany pisarz Max Patteron, autor cieszących się ogromną popularnością horrorów, mieszka samotnie w gotyckiej posiadłości w południowej Irlandii. Sława i pieniądze nie zapewniają mu jednak szczęścia. Wskutek wstrząsu, jakiego doznał w dzieciństwie, ma sparaliżowane nogi i musi poruszać się na wózku inwalidzkim. Kiedy jego najlepszy przyjaciel ginie i w testamencie czyni go prawnym opiekunem dwójki swoich dzieci, 15-letniej Caroline i jej młodszego brata Nigela, Max wpada w panikę. Z kłopotów może go wybawić tylko świeżo zatrudniona asystentka, młoda i niezwykle atrakcyjna Kate. Czy Max poradzi sobie z typowymi problemami wychowawczymi, z jakimi borykają się wszyscy rodzice? I czy wystarczy mu odwagi, aby poprosić Kate o spędzenie reszty życia z mężczyzną, który być może nigdy nie będzie chodził?

Informacje dodatkowe o Tatuś:

Wydawnictwo: Albatros
Data wydania: b.d
ISBN: 83-7359-003-X

Kup książkę Tatuś

Tatuś - opinie o książce

Max jest pisarzem, przykutym do wózka inwalidzkiego wskutek wypadku z przeszłości. Mieszka samotnie w ponurej, gotyckiej posiadłości rodem z własnych książek. Jest zgorzkniałym samotnikiem, odciętym od świata.
Jakież zatem jest jego zdziwienie, gdy zmarły przyjaciel zapisuje mu w testamencie... dwoje swoich nastoletnich dzieci?? Czy Max jest gotów zmienić swoje przyzwyczajenia i nastawienie, by zbudować sierotom ciepły dom?
"Tatuś" to powieść z grona tych, które "same się czytają". Opisane sytuacje są niekiedy komiczne, innym razem wzruszające. Razem tworzą spójną, przyjemną w odbiorze całość.

Zły Samarytanin
Jarosław Dobrowolski ;