Sztuka szczęścia w trudnych czasach

Inne wydania:

Długo oczekiwana kontynuacja bestsellerowej Sztuki szczęścia: poradnika życia.

Czy można się spodziewać, że odnajdziemy szczęście i sens życia we współczesnym świecie? W książce ,,Sztuka szczęścia w trudnych czasach" doktor Howard C. Cutler prowadzi czytelników przez tajniki filozofii Dalajlamy, który mówi o tym, jak uzyskać spokój umysłu i poczucie wewnętrznego szczęścia nawet w obliczu trudności. Wspólnie analizują źródła wielu problemów i pokazują, jak radzić sobie z nieszczęściami, tak żeby złagodzić cierpienie i móc cieszyć się życiem.

Z połączenia technik buddyjskich i osiągnięć współczesnej psychologii powstało przepełnione mądrością, optymistyczne, ale też realistyczne podejście do przezwyciężania problemów zarówno społecznych, jak i osobistych.

Dalajlama twierdzi, że nie dysponuje nadzwyczajnymi duchowymi mocami. Jest zwykłym śmiertelnikiem narażonym na te same problemy, co każdy z nas. Lecz on nauczył się przezwyciężać impulsy, które nas unieszczęśliwiają. - ,,The New York Times"

Informacje dodatkowe o Sztuka szczęścia w trudnych czasach:

Wydawnictwo: Rebis
Data wydania: 2024-10-08
Kategoria: Poradniki
Tytuł oryginału: The Art of Happiness in a Troubled World

Tagi: buddyzm Samodzielne rozwiązywanie problemów i rozwój osobisty Psychologia popularna

Kup książkę Sztuka szczęścia w trudnych czasach

Sztuka szczęścia w trudnych czasach - opinie o książce

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk