Sztuka stawiania baniek. Podstawy, wykonanie. Naturalne metody leczenia

Stawianie baniek jest metodą leczenia znaną od tysięcy lat, sprawdzoną i stosowaną w medycynie ludowej od wielu pokoleń.

Po zakończeniu drugiej wojny światowej, gdy doskwierał niedostatek leków i technicznego wyposażenia medycznego, bardzo często wracano do tego prastarego sposobu leczenia. W miarę poprawy sytuacji materialnej, stawianie baniek szło jednak stopniowo w zapomnienie, mimo że umiejętnie stosowane – stanowi skuteczną i często bardzo szybko działającą metodę leczenia. Można ją stosować samodzielnie lub w połączeniu z innymi metodami medycyny naturalnej, a w wielu przypadkach także jako uzupełnienie leczenia konwencjonalnego.

Żyjemy w czasach, w których alarmująco rośnie liczba drobnoustrojów opornych nawet na najsilniejsze antybiotyki. Wielu uczonych uważa, że przyczyną tego jest nadmierne stosowanie antybiotyków, a w związku z opisanym zjawiskiem często muszą być one zastępowane innymi, coraz silniejszymi medykamentami. Wady tej nie posiada stawianie baniek, które jest metodą prostą w użyciu, pewną w stosowaniu i nie wymagającą zażywania leków.

Informacje dodatkowe o Sztuka stawiania baniek. Podstawy, wykonanie. Naturalne metody leczenia:

Wydawnictwo: Bernardinum
Data wydania: 2020-01-30
Kategoria: Medycyna i zdrowie
ISBN: 978-83-8127-407-4

Tagi: poradniki

Kup książkę Sztuka stawiania baniek. Podstawy, wykonanie. Naturalne metody leczenia