Sześć ram myślowych

Ramy myślowe otwierające umysł Zakładanie filtrów percepcyjnych Nauka skutecznej interpretacji danych Pełna kontrola nad głodnym wiedzy umysłem Edward de Bono jest postacią kultową w dziedzinie opracowywania sztuczek rozwijania umiejętności ludzkiego umysłu
"The Times"

Chaos -- Twój wróg

Każdego dnia świat bombarduje nas milionami informacji. Jedne są cenne, inne tylko ciekawe, ale większość jest kompletnie bezwartościowa. Aby zupełnie nie zwariować w rzeczywistości naszpikowanej danymi, musimy zacząć rozsądnie je filtrować. Z pomocą przychodzi nam niezawodny Edward de Bono -- mistrz kreatywnego myślenia -- i jego koncepcja sześciu ram myślowych.

To rewolucyjny autorski program świadomej koncentracji uwagi tylko na istotnych informacjach oraz ich odpowiedniej interpretacji. Ramy myślowe nie tylko nie ograniczą Twojej percepcji świata, ale właśnie pomogą Ci odpowiednio ją ukierunkować. Dzięki nim będziesz w stanie szybko i skutecznie wyłuskiwać z docierających do Ciebie informacji ich prawdziwą wartość.

Zadbaj o to, aby Twój superaktywny umysł, stale żądny nowej wiedzy, nie stał się Twoim największym wrogiem. Kierując się odpowiednimi ramami w procesie analizowania informacji, pozwolisz, by Twój ulubiony organ był zawsze przygotowany i wyczulony na dostrzeganie najistotniejszych szczegółów. Przejmij pełną kontrolę nad swoją percepcją -- i to od zaraz.

Informacje dodatkowe o Sześć ram myślowych:

Wydawnictwo: Sensus
Data wydania: 2009-09-03
Kategoria: Poradniki
ISBN: 9788324620180

Kup książkę Sześć ram myślowych

Sześć ram myślowych - opinie o książce

Sześć kapeluszy myślowych
Edward De Bono0
Okładka ksiązki - Sześć kapeluszy myślowych

Myśl samodzielnie! Jak wyrzucić z głowy przeszkody w myśleniu? Jak być systematycznie kreatywnym? Jak korzystać z przewagi koncepcyjnej w każdym aspekcie...

Myślenie przeciw konfliktom. Twórcze metody rozwiązywania sporów
Edward de Bono0
Okładka ksiązki - Myślenie przeciw konfliktom. Twórcze metody rozwiązywania sporów

DEkonfliktowanie Pokusy, niebezpieczeństwa i ograniczenia tradycyjnej metody rozwiązywania sporów Wprowadzenie praktycznego modelu "projektowania"...