Święty Juda Tadeusz. Patron od spraw beznadziejnych. Życie, cuda, modlitwy

KREWNY JEZUSA, POTĘŻNY ORĘDOWNIK, WIELKI ŚWIĘTY

Kim był św. Juda Tadeusz? Zgodnie z tradycją to krewny Jezusa i jeden z dwunastu apostołów. Przed okresem średniowiecza czczony był w wielu częściach Europy. W Azji Mniejszej i Syrii jeszcze dziś można znaleźć poświęcone mu kościoły i klasztory. Z czasem kult św. Judy Tadeusza - mylonego często ze zdrajcą Judaszem Iskariotą - osłabł.

Ta książka przedstawia historię jednego z największych orędowników od spraw trudnych. Znajdziesz tutaj pełne zawierzenia modlitwy i świadectwa, które przekonują, jak potężna jest moc wstawiennictwa św. Judy Tadeusza, i udowadniają, że miano świętego od spraw trudnych i beznadziejnych nadano mu nie bez powodu.

Informacje dodatkowe o Święty Juda Tadeusz. Patron od spraw beznadziejnych. Życie, cuda, modlitwy:

Wydawnictwo: Esprit
Data wydania: 2018-10-15
Kategoria: Duchowość, religia
Tytuł oryginału: Preghiere a san Giuda Taddeo Apostolo

Kup książkę Święty Juda Tadeusz. Patron od spraw beznadziejnych. Życie, cuda, modlitwy

Święty Juda Tadeusz. Patron od spraw beznadziejnych. Życie, cuda, modlitwy - opinie o książce

Macedonia. Przewodnik ilustrowany
Okładka ksiązki - Macedonia. Przewodnik ilustrowany

Macedonia to wciąż miejsce tajemnicze i nieznane, tym bardziej warte odkrycia. Jak magnes przyciągają góry, jeziora i klasztory. Obowiązkowa wizyta nad...

Okładka ksiązki - Zaczęło się wszystko od prostej mowy. Dar uczniów i przyjaciół Profesor Haliny Kurek z okazji Jej jubileuszu

Publikowanie tomów dedykowanych wybitnym przedstawicielom środowiska naukowego stało się tradycją, elementem świętowania rocznic istotnych dla owych uczonych...