Kontynuacja powieści Tajemnica Wielkiej Stopy, która zabiera nas z powrotem do Sticky Pines - miasteczka, w którym zdarzają się zjawiska nadprzyrodzone.
Milo wyrusza z ojcem na wycieczkę nad jezioro Black Hole, podczas gdy Lucy kontynuuje swoje poszukiwania prawdy na temat obcych z kosmosu. Gdy chłopiec odkrywa w jeziorze złowrogą, mroczną istotę, dwójka byłych przyjaciół musi ponownie połączyć siły, aby poznać jej tajemnicę - i ujść z tego z życiem.
Pełna przerażająco-zabawnych momentów powieść - pozycja obowiązkowa dla wszystkich fanów trzymających w napięciu historii o nadprzyrodzonych tajemnicach!
Miasteczko Sticky Pines to pełna humoru i wartkiej akcji fabuła, która wciągnie nie tylko najmłodszych czytelników. Sympatyczni, zabawni bohaterowie przypadną czytelnikom do gustu już od pierwszych stron.
Wydawnictwo: Wilga
Data wydania: 2021-02-24
Obowiązkowa pozycja dla wszystkich fanów trzymających w napięciu historii o nadprzyrodzonych tajemnicach! Zafascynowana niewytłumaczalnymi zjawiskami...
Przeczytane:2021-03-11, Ocena: 4, Przeczytałam, Mam, Insta challenge. Wyzwanie dla bookstagramerów 2021, Posiadam, współpraca,
To kontynuacja powieści „Tajemnica Wielkiej Stopy”. Dzięki niej ponownie trafiamy do tajemniczego miasteczka Sticky Pines, w którym mają miejsce dziwne, nadprzyrodzone zjawiska. Jeśli macie odwagę, aby ponownie odwiedzić Sticky Pines, to nic Wam nie przeszkodzi w przeczytaniu tej książki.
Milo wyrusza z ojcem, jego nowym autem, na wycieczkę nad jezioro Black Hole. Podczas tej wyprawy mają wypadek. Samochód zderza się z białym jeleniem. Chłopiec widzi jak zwierzę zanurza się w wodach jeziora i … znika. Chłopcu nie daje to spokoju, dlatego kupuje kajak i robi wszystko, aby odkryć tajemnicę, którą skrywa jezioro. W tym czasie Lucy kontynuuje swoje poszukiwania prawdy na temat obcych z kosmosu żyjących w miasteczku. Staje się redaktorką szkolnej gazetki "Strażnica", bo ma nadzieję, że to ułatwi jej dotarcie do prawdy. Milo unika Lucy. Jest na nią obrażony. Dziewczynka stara się odzyskać przyjaciela i nie daje za wygraną. Gdy chłopiec odkrywa, co kryje się w jeziorze, bohaterowie ponownie łączą siły, aby poznać całą tajemnicę … i ujść z tego, z życiem.
Czy przyjaciołom uda się rozwiązać tę zagadkę? Czym lub kim jest Cosiek?
Książka obowiązkowa dla wszystkich, którzy lubią trzymające w napięciu historie o nadprzyrodzonych tajemnicach. Czyta się ją bardzo szybko, ponieważ „wciąga” … jak jezioro 😃.
Plusem tej książki jest to, iż w niczym nie przeszkadza fakt nieprzeczytania pierwszego tomu.