Spokojna przystań. Saga rodu Quinnów

Tom 3 cyklu Saga rodu Quinnów
Inne wydania:

Trzecia część wzruszającej ,,Sagi rodu Quinnów", autorstwa niekwestionowanej królowej romansów - Nory Roberts.

Przed laty Raymond i Stella Quinnowie adoptowali trzech dorastających chłopców, którzy jako mężczyźni nadal borykają się ze wspomnieniami bolesnej przeszłości. Wszyscy mają za sobą trudne dzieciństwo w biedzie i upokorzeniu. Krótko przed śmiercią Ray przygarnął też Setha i zobowiązał starsze rodzeństwo do opieki nad najmłodszym z synów.

Philip - trzeci z braci Quinnów - prowadzi wygodne i dostatnie życie, pracuje w agencji reklamowej i pomaga w rodzinnej firmie. Żyje intensywnie i pracuje intensywnie. Ale teraz nadchodzi jego kolej, by zająć się nieufnym Sethem. Kiedy poznaje Sybill, nawet nie podejrzewa, jak wielkie zmiany kobieta wprowadzi w jego życie... I jak bardzo zmieni obraz przeszłości.

Uwielbiana przez polskie czytelniczki Nora Roberts to autorka ponad dwustu powieści, nieodmiennie zajmujących pierwsze miejsce na listach bestsellerów ,,New York Timesa", sprzedanych w ponad pięciuset milionach egzemplarzy.

,,Nora Roberts należy obecnie do najpopularniejszych powieściopisarek". Washington Post Book World

Informacje dodatkowe o Spokojna przystań. Saga rodu Quinnów:

Wydawnictwo: Świat Książki
Data wydania: 2022-06-01
Tytuł oryginału: Inner Harbour (The Chesapeake, Book 3)

Tagi: Literatura obyczajowo-rodzinna

Kup książkę Spokojna przystań. Saga rodu Quinnów

Spokojna przystań. Saga rodu Quinnów - opinie o książce

Avatar użytkownika - Simi_48
Simi_48
Przeczytane:2015-12-25,
,,Istnieje różnica między sympatią do kogoś, a troszczeniem się o niego. To drugie wymaga więcej czasu." Kolejna książka pani Roberts opowiada o Phillipie - chłopcu, którego życie zmusiło do narkomanii i sprzedawania się. Ten zły chłopiec wyrasta na silnego, dobrego oraz mądrego mężczyznę, który odnosi wiele sukcesów. Ale czy odniesie go w miłości?Wątek Setha, rozpoczęty w tomie pierwszym tutaj znajduje swoje rozwiązanie. Poznajemy w końcu tajemnicę jego pochodzenia. Nora Roberts pisze lekko i zarazem ciekawie. W jej powieści odnalazłam swoistą równowagę pomiędzy akcją, emocjami i tworzeniem tła dla samej historii. Sprawia to, że książkę czyta się szybko i ma się wrażenie, że świat powieści po prostu materializuje się przed oczami czytelnika z każdą przeczytaną stroną. Nieraz się wzruszyłam, czytając tą serię. Często myślałam o okrucieństwach tego świata. Na szczęście nadal istnieją dobrzy ludzie, który zmieniają ten bezlitosny świat. Polecam!
Avatar użytkownika - atena
atena
Przeczytane:2015-07-08,
Phillip to kolejny przygarnięty przez Raymonda i Stellę chłopak po przejściach. Teraz to jego kolej zajmowania się Sethem. Mimo, że jego agencja reklamowa znajduje się w odległym mieście, potrafi tak zorganizować sobie czas, aby mieć dla czwartego Quinna jak najwięcej czasu. Niepokoi się, gdy w pobliżu chłopca zaczyna się kręcić Sybill Griffin. Co ją łączy z Sethem oraz pozostałymi z braci? Przeczytajcie, bo więcej szczegółów nie zdradzę.
Avatar użytkownika - dona
Przeczytane:2014-01-12, Przeczytałam,
Obsesja
Nora Roberts0
Okładka ksiązki - Obsesja

Naomi Carson to młoda kobieta po traumatycznych przejściach, której dzieciństwo rozstało rozdarte przez szokującą zbrodnię. Mogło ją to zniszczyć...

Kuszenie losu
Nora Roberts0
Okładka ksiązki - Kuszenie losu

Serena MacGregor miała już dość dobrych rad członków swej rodziny, którzy nieustannie wtrącali się w jej życie. Celował w tym zwłaszcza ojciec, senior...