Sound Blaster Live! Przewodnik po karcie dźwiękowej

Poznaj świat nowych brzmień i efektów dźwiękowych.

Karta dźwiękowa Creative Sound Blaster Live! oferuje funkcje i wydajność przewyższające wiele profesjonalnych kart. Możliwości tej karty wymagają często niezbędnej i fachowej wiedzy. Bez względu na doświadczenie w posługiwaniu się nią, w tej książce (autorstwa Larsa Ahlzena i Clarence Songa, którzy zajmują się prowadzeniem dwóch najpopularniejszych, nieoficjalnych witryn internetowych poświęconych kartom Live!, Live! Center oraz Alive!) znajdziesz wiele cennych informacji pozwalających na wszechstronniejsze wykorzystanie karty.

W książce zaprezentowano wszelkie niezbędne informacje -- poczynając od tego, jakie funkcje i złącza oferuje karta, poprzez omówienie oprogramowania dołączanego do karty Live!, a na tworzeniu zapisu dźwiękowego i muzyki skończywszy.

Dowiesz się jak: Instalować i korzystać z cyfrowych akcesoriów wejścia-wyjścia, takich jak moduły Live!Drive i zyskać w ten sposób szersze możliwości przyłączania urządzeń audio Połączyć kartę Sound Blaster Live! z głośnikami multimedialnymi czy systemem kina domowego Korzystać z miksera i efektów EAX (ang. Enviromental Audio Extensions) Nagrywać dźwięk poprzez odpowiednie ustawienia miksera, a następnie edytować wykonane nagrania Wykorzystać funkcje MIDI karty i łączyć ją z instrumentami MIDI. Wyszukiwać, tworzyć, odtwarzać i zarządzać plikami SoundFont Korzystać z sekwencerów sterujących MIDI i efektami obsługującymi format SoundFont, takimi jak Cakewalk i Cubase Łączyć sprzętowe elementy SBLive! (wykorzystując różne złącza, wtyki oraz cyfrowe wejścia i wyjścia) Na płycie CD-ROM umieszczone zostały pliki muzyczne i dźwiękowe, próbki, klipy audio, pliki SoundFont oraz wybrane programy freeware i shareware.

Książka "Sound Blaster Live! Przewodnik po karcie dźwiękowej" otwiera drzwi do świata nowych brzmień i nieograniczonych możliwości karty Sound Blaster Live!.

Informacje dodatkowe o Sound Blaster Live! Przewodnik po karcie dźwiękowej:

Wydawnictwo: Helion