Solid Edge. Komputerowe wspomaganie projektowania

SolidEdge to program należący do grupy aplikacji MCAD -- wspomagającychprojektowanie konstrukcji mechanicznych. Za jego pomocą można wykonaćprzestrzenne modele części, podzespołów i zespołów, a następnieprzygotować dokumentację techniczną projektowanej konstrukcji. SolidEgdemoże również współpracować z innymi aplikacjami inżynierskimi --obliczeniowymi, symulacyjnymi i wspomagającymi wytwarzanie.Książka "Solid Edge. Komputerowe wspomaganie projektowania" to poradnikdla użytkowników najnowszej (v.15) wersji tej aplikacji. Interesujące wiadomościznajdą w nim zarówno początkujący, jak i zaawansowani użytkownicy. Książka opisuje proces tworzenia modeli części i generowania dokumentacji. Zawarte w niej zagadnienia są podzielone na dwie części -- pierwsza przeznaczona jest dla osób dopiero rozpoczynających pracę z SolidEdge, a druga -- dla użytkowników mających już jakieś doświadczenie w korzystaniu z tej aplikacji. Praca na płaszczyźnie, moduł Draft Modelowanie bryłowe Modelowanie powierzchni Tworzenie zespołów Tworzenie raportów Wykonanie projektu formy wtryskowej Tworzenie dokumentacji Dostosowanie programu do własnych potrzeb

Informacje dodatkowe o Solid Edge. Komputerowe wspomaganie projektowania:

Wydawnictwo: Helion